Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Perianal apse
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Apse ve Fistül hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Perianal apse
#1443
Perianal apse 14 Yıl, 5 Ay önce  
Saygıdeğer Doktorum size iyi çalışmalar dileyerek bir sorunumu dile getirmek istiyorum.Banyo esnasında makata teğet bir kitleyi farkettim ve Mart 2009 tarihinde Hastahaneye başvurdum.
Doktorum Devlet Hastahanesinde ve poliklinik ortamında parmakla muayene ederek fındık büyüklüğünde Perianal Kitle teşhisi koydu ve 10 gün sonrası için ameliyat randevusu verdi. Eve gelip ailemle olayı paylaştığımda niye acele ettin keşke bir başka doktora da görünsen diye ısrar edince 2 gün sonra bir başka cerraha göründüm. Ama maalesef 2. Doktorum sende birşey yok ameliyat olma dedi. Ben ayni zamanda 8 yıldan beri Ülseratif Kolit hastasıyım ve Gastroentrolog doktoruma durumu bahsettim o da doku sertleşmesi demişti.Ben de ameliyat olmadım.
Saygıdeğer Doktorum ben her banyoya girişimde moralim bozulur çünkü kitlenin her geçen gün daha da büydüğünü farkediyorum, ayni zamanda ayna ile baktığımda kitlenin olduğu noktada toplu iğne ucu kadar bir noktanın delik olduğunu görüyorum ve zaman zaman sildiğimde ordan tuvalet kağıdı üzerini kalemle çizmiş gibi çok hafif kan geliyor. Bu arada ağrı veya sızım da yok. kilotuma herhangi bir akıntı veya kan bulaşmıyor.Tam teşhis için ne tür muayeneler
yaptırmalıyım bilgilendirirseniz size minnettar
kalırım.
saygılarımla.
Meriç (Ziyaretçi)

Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1444
Geçmiş olsun. Bu tür bir durum... 14 Yıl, 5 Ay önce Karma: 7  
Geçmiş olsun. Bu tür bir durumda tabii ki makatta apse düşünülebilir, ancak bir makat apsesinin 8 ay boyunca orada kalması mümkün değil, çünkü şimdiye kadar ya kendi patlardı, ya da şimdiye kadar ameliyat olmanız gerekirdi, her ikisi de olmadığına gore burada apse tanısından uzaklaşmak gerekir. Banyoda elinizle tuttuğunuzda makat bölgesinde elinize bir kitle geldiğini ve bir Genel Cerrahi Uzmanı’nın bu kitle için ‘perianal kitle’ tanısını koyduğunu ve ikinci bir Genel Cerrahi Uzmanı’nın ise ameliyata gerek duymadığını ve sizin de ülseratif kolit hastası olduğunuzu göz önüne alırsak burada bir makat apsesi yerine makatta kanama yapan bir durum ortaya çıkar. Bu da bir hemoroid veya makatta çatlak olabilir. Siz ülseratif kolit hastası olduğunuzdan Gastroenteroloji Uzmanı’nın belirttiği gibi sizdeki girişimleri dikkatli olarak yapmak gerekir.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1