Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Makattan Kan Gelmesi(Sorun)
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makattan Kanama hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Makattan Kan Gelmesi(Sorun)
#1753
Makattan Kan Gelmesi(Sorun) 13 Yıl, 7 Ay önce Karma: 0  
Merhaba doktor bey ben dün gece dışkılama sırasında makatımdan kan geldiğini fark ettim. Kan dışkımla beraber geliyordu ve dışkımla içiçeydi. Dışkılama işi bittikten sonra kan kesildi yani makatın dış bölgesinde bir kanama vb. sorun yoktu. Bu gün de aynı sorun oldu. Makatın iç bölgesinde olan bir sorun olduğu açık... Yarın(pazartesi) bir genel cerrah' a çıkacağım fakat yine de size bir danışmak istedim. Bu olayları basur, çatlak ya da kanser ihtimallerinden hangisiyle eşleştirebilmektesiniz? Öğrenci olduğum için Erzurum' dayım gitmemi tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı? Erzurum Samsun veya Trabzon' da bu işten iyi anlayan hocalarımızdan tavsiye edebileceğiniz varsa sevinirim. İstanbul' da olsam sizden randevu almayı düşünürdüm. Saygılar...
herbeswolf (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1754
Cvp:Makattan Kan Gelmesi(Sorun) 13 Yıl, 7 Ay önce Karma: 1  
Makattan kanama: 1. Basur (hemoroid) : Hamilelik, sürekli kabızlık ve yanlış tuvalet alışkanlıkları nedeniyle 50 yaş civarındaki her iki kişiden birinde görülen basur veya hemoroid, makat bölgesindeki damarların genişlemesi (varisi) olarak tarif edilir. Tuvalet kağıdında, tuvaletin haznesinde veya büyük abdestinizde parlak kırmızı renkli kan ve dışkılamada ağrı olabilir. Makattan kanamanın en sık görülen nedeni hemoroiddir. 2. Makat çatlağı (fissür) : Makatta çatlak yada tıbbi ifadesi ile ‘anal fissür’ anüs (makat) bölgesini örten deride ağrı, kanama ve kaşıntıya yol açan küçük bir yırtık veya çatlaktır. 3. İltihaplı (infeksiyonlu) ishal: Ani gelişen ishal, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, karın krampları, düşük ateş ve yorgunluk olabilir. Bu ishalin nedeni gıda zehirlenmesi olabilir. 4. Bağırsak kanseri: dışkıda kan görülmesi, bağırsak alışkanlıklarında değişiklik; bir haftadan uzun süren kabızlık, ishal ya da dışkı çapının incelmesi gibi, bağırsağın tam olarak boşalamama hissi, karın ağrıları, nedeni açıklanamayan kansızlık ve yorgunluk hissi, nedeni olmayan kilo kaybı gibi belirtiler gösterir. Makattan kanama durumunda, hastalarımızın büyük bir çoğunluğu başlıca utanma duygusu nedeniyle, ya bir yakınından bilgi almakta, ya da bir eczaneye başvurarak gelişigüzel ilaç almayı tercih etmektedirler. Bu durum, tanıda gecikmeye sebep olmakta ve altta yatan hastalığın çoğu zaman ilerlemesine neden olmaktadır. Bu nedenle makattan kanama varlığında; doğru davranış, bir Genel Cerrahi Uzmanı’na (tercihan yoğun olarak Kolorektal Cerrahi ile uğraşan bir Genel Cerrah) başvurmak olmalıdır. Erzurum koşullarında Numune Hastanesi ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sorununuza rahatlıkla çözüm bulunabileceğine inanıyorum.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı

www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.barsakcerrahisi.com
www.taviloglu.com
www.genelcerrah.com
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1759
Cvp:Makattan Kan Gelmesi(Sorun) 13 Yıl, 7 Ay önce Karma: 0  
şimdi hocam çok teşekkür ederim fakat ne hemoroid gibi ne de kaşıntı vb. şeylerin olduğu gibi bir sorunum yok. sadece dışkı ve kan birlikte geliyor? dışkılama işlemi bitince kan da aynı şekilde bitiyor. normal bir burun kanaması gibi kan akıyor. 20.09 günü için Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinden genel cerrahi servisinden randevu aldım. Orada ki doktorla görüşeceğim.. Teşekkür ederim..
herbeswolf (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1