Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

BT İNCELEME SONUCU
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Endoskopi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: BT İNCELEME SONUCU
#1836
BT İNCELEME SONUCU 13 Yıl, 5 Ay önce Karma: 0  
İyi günler Dr. Bey.Boğazda kabuk hissi ve buna bağlı şiddetli öğürme ile gastroloji bölümüne başvurdum.yapılan endoskopi sonucunda Kardiya fundus bileşkesinde 4cm çaplı submukozal kitle lezyonu izlendi.Bu sebeple EUS ve Üst Abdomen Bt istendi.EUS henüz Yapılmadı.Üst Abdomen Bt sonucumu size iletiyorum bulguların ne anlama geldiğini çok mrak ediyorum.Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.Bu bulgulara göre EUS yaptırmam şart mı?Teşekkürler..
Bulgular: Karaciğer kraniokaudal boyutu 18cm olup artmıştır. Karaciğerde subkapsüler alanlarda segment 8de 6mm,8mm ve 9 mm boyutlu, segment 3 te 12x9 mm ve segment 6 da 5x8 mm boyutunda olmak üzere hipodens nodüler lezyonlar izlenmiştir. Hastanın bilinen primeri mevcutsa tanımlanan lezyonlar implant lehine değerlendirilebileceği gibi dalak operasyonu geçirmiş hastada rezidü splenozis de ayırıcı tanıda bulundurulmalıdır. Ayrıca segment 6 da 7mm çaplı heterojen kontrast tutulumu gösteren alan izlenmiştir.
Safra kesesi normal
Dalak (Opere(araç içi tafik kazası))
Sol Böbrek izlenmedi (opere(araç içi t.k)
Sağ böbrek 13,5x5,5cm olup normalden büyüktür(kompandatris hipertrofi)Parankimi homojendir
Pankreas normal
Sol sürrenal bez anterior ve mide kardiya komşuluğunda, dıştan bası izlenimi veren 2,5x3,5 cm boyutunda, mide duvarından sınırlarının yer yer ayırd edilemediği,düzgün sınırlı yumuşak doku yapılanması izlenmiştir.
Mide büyük kurvatur komşuluğunda büyüğü 5 mm çaplı, sağ parakolik alanda büyüğü 1 cm çaplı birkaç adet lenf nodu izlenmiştir.
Abdominal ana vasküler yapıları ve çevreleri doğaldır.Paraaortik, parakaval patolojik boyut artışı gösteren lenf nodu saptanmamıştır.
nurt1976 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1837
Cvp:BT İNCELEME SONUCU 13 Yıl, 5 Ay önce Karma: 1  
Size çok geçmiş olsun. Web siteme üye olurken de belirtildiği gibi, ben etik kurallar gereği başka bir ekip veya hekimin tetkik ve tedavisi altında olan hastalara yorum yapmıyorum. Lütfen tetkik ve tedavinizi yürüten meslektaşlarım ile irtibata geçiniz. Acil şifalar dilerim.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1