Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

İlaçların fayda etmediği kabızlık
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Kabızlık (Konstipasyon) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: İlaçların fayda etmediği kabızlık
#694
İlaçların fayda etmediği kabızlık 14 Yıl, 4 Ay önce  
Korhan hocam bende çok şiddetli kabızlık var. her türlü bağırsak çalıştırıcı ilaç kullanmama rağmen, haftada bir kere büyük abdeste çıkıyorum. Sitenizde kabızlık ameliyatını okudum, bana uygun mudur? Saygılarımla
misafir242 (Ziyaretçi)

Son Düzenleme: 05/08/2017 15:12 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#720
Cvp:İlaçların fayda etmediği kabızlık 14 Yıl, 4 Ay önce Karma: 7  
Öncelikle geçmiş olsun. Haftada üç defadan seyrek dışkılama veya zorlu dışkılama olayı klasik olarak kabızlık şeklinde adlandırılır. Toplumun % 20’sine yakın bölümünde laksatif denilen dışkılamayı kolaylaştıran ilaç kullanımı görülebilmektedir. Kabızlık için kan ve tiroid tetkikleri yapılır ve böylelikle iltihabi ve metabolik hastalıklar araştırılır. Ayrıca, kolorektal geçiş zamanı, anorektal fonksiyon testleri ve defekografi yapılır. Kabızlık için hiçbir tedavi yöntemi ile yanıt alınamazsa ve bağırsak sinirlerinde ciddi bir ileti sorunu olduğu kararına varılırsa bağırsağın bir kısmı veya karın içindeki bölümünün tamamı alınabilir (subtotal kolektomi). Ancak, bu ameliyatın kalın bağırsağın emilim yüzeyini yok edeceğinden ishale neden olacağı bilinmeli, önceden iyi şekilde araştırılıp ölçülüp tartıldıktan sonra hasta ile cerrah arasında karar verilerek gerçekleştirilebilir. İyi seçilen olgularda kabızlık cerrahisi ile iyi sonuçlar alınabilmektedir. Bu amaçla günümüzde laparoskopik cerrahi (kansız ameliyat) veya robotik cerrahi artık açık ameliyata tercih edilmektedir. Size bu konuda deneyimli bir Genel Cerrahi Uzmanı tarafından bahsedilen tetkikler yapılmalı ve sonra gerekli olan tedavi düzenlenmelidir.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.barsakcerrahisi.com
www.kabizlikvekanser.com
www.robotcerrahisi.com
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 05/08/2017 15:12 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#808
Kabızlık kansere dönüşür mü? 14 Yıl, 2 Ay önce Karma: 0  
hocam ben 19 yaşındayım ve çoçukluğumdan beri kabızlık sorunum var. kronik kabızlık ilerde kansere dönüşürmü? gerçekten korkuyorum. sürekli rahatlatıcı şeyler içerek mi hayatımı devam ettirmem gerekiyor bilmiyorum..aydınlatırsanız sevinirim..
gbyy (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 24/01/2010 23:40 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#810
Cvp:Kabızlık kansere dönüşür mü? 14 Yıl, 2 Ay önce Karma: 7  
Haftada üç defadan seyrek dışkılama veya zorlu dışkılama olayı klasik olarak kabızlık şeklinde adlandırılır. Toplumun % 20’sine yakın bölümünde laksatif denilen dışkılamayı kolaylaştıran ilaç kullanımı görülebilmektedir. Kronik kabızlık nedeni olarak: sinirleri tutan rahatsızlıklar, uzun süren hareketsizlik, şeker hastalığı, hipotiroidi (tiroid bezinin az çalışması), gebelik, kalsiyum fazlalığı vb. çeşitli etkenler ve rahatsızlıklar vb. etkenler sayılabilir. Kabızlık yapabilen bazı ilaçlar da mevcuttur: bunlar arasında, spazm çözücüler, depresyon ilaçları, Parkinson ilaçları, demir ilaçları, kalsiyum ilaçları, morfin türevleri ve bazı tansiyon ilaçları sayılabilir. Sağlıklı veya ideal bir dışkı (gaita) kahverengi renkte, 10 ile 20 cm uzunluğunda ve fazla ıkınma gerektirmeden yada huzursuzluk yaratmadan çıkmalıdır. Dışkı (gaita) klozetin içindeki suya yavaşça düşmeli ve suya değdiğinde yavaşça dibe çökmelidir. Dışkının beraberinde az bir miktarda gaz ve koku da çıkmalıdır. Hızla dibe çöken bir dışkı, kişinin yeterince lif tüketmediğini veya liften fakir beslendiğini gösterir. Bu tür dışkı bağırsakta uzun sure beklediği için koyu renkli olur. Soluk renkli ve gri dışkı (gaita) yetersiz safra içeriğini gösterir. Safra kesesi iltihabı (kolesistit), safra kesesi taşı, Giardia adlı parazit enfeksiyonları, karaciğer iltihabı (hepatit), kronik pankreatit ve siroz durumlarında dışkı soluk ve gir renkli, adeta ‘camcı macunu’ rengini alır. Ayrıca, mide asitini azaltan ilaçlarda soluk dışkıya neden olabilirler. Dışkının sümüksü bir kıvamda olması: bağırsaklarda iltihabi bir durum olduğunu, bakteri artışını, ve gıdaya bağlı allerji yada tahammülsüzlük olduğunu gösterir. Şekerli gıdaların yoğun bir şekilde tüketilmesi bağırsaktaki bakteri sayısını arttırır, bu durum fazla tatlı, ekmek, pirinç ve süt (laktoz içerir) tüketimi ile meydana gelir. Sümüksü dışkı oluşturan bazı iltihabi bağırsak hastalıkları da vardır, bunlar: ülseratif kolit, divertikülit ve çölyak hastalığıdır. Bu hastalıklara sıklıkla makattan kanama ve ishal de eşlik edebilir. Kızartılmış ve yağlı gıdalar, çiğ sebze ve meyveler, soğuk içecekler dışkı çapında incelmeye yol açabilir. Ancak, dışkı çapının incelmesi bağırsak polipleri, bağırsak kanseri, prostat büyümesi, prostat kanseri gibi hastalıklarda da görülebilir.

Kabızlık için kan ve tiroid tetkikleri yapılır ve böylelikle iltihabi ve metabolik hastalıklar araştırılır. Ayrıca, kolorektal geçiş zamanı, anorektal fonksiyon testleri ve defekografi yapılır.
Kolorektal geçiş zamanı: gıdaların kalın bağırsakta ne hızla seyir ettiklerini anlamak için yapılır. Hastaya röntgen filminde görülebilen (radyo-opak) madde ile işaretli kapsüller yutturularak, 3 ile 7 gün arasında röntgenler çekilir ve böylelikle kapsülün hangi günde bağırsağın hangi bölümüne geldiği anlaşılır. Bu işlem sırasında hastaya liften zengin bir diyet verilir. Bu tetkik kabızlığın ne derecede şiddetli olduğunu anlaşılmasına imkan verir.
Anorektal manometri: Anal sifinkter adı verilen dışkı tutma kasının gücünü ölçme amacı ile yapılan testtir. Makat içine içi hava ile şişirilen bir balon yerleştirilir ve geriye doğru çekilerek sfinkter kasının gücü ve kasılma yeteneği ölçülür.
Balon atılım testi: Makat içine yerleştirilen ve içi değişik hacimlerde su ile doldurulan bir balonun makat dışına atılması ile gerçekleştirilir. Şayet balon 150 ml’nin altında sıvı ile şişirildiğinde dışarı atılırsa barsak fonksiyonlarında azalmaya işaret eder.
Defekografi: anorektal bölgenin dışkıyı atma kapasitesini, bozuklukları, rektal kas kontraksiyonlarını ve gevşemesini ölçmeye yarayan bir testtir. Tetkik sırasında doktor makat içine aynen dışı gibi bir macun doldurur, hasta röntgen makinesinin içine yerleştirilen bir oturak içine yerleştirilir ve bu macunu atmak için makatını sıkıp gevşetmesi istenilir. Bu macunun atılması sırasında çeşitli röntgen filmleri alınarak anorektal sorunların şiddeti anlaşılmaya çalışılır.

Kabızlık kansere dönüşmez, ancak kabızlığın neden olduğu araştırılmalıdır ve bu nedenlerin altında kanserde yatabilir.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
www.kabizlikvekanser.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.barsakcerrahisi.com
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6196
İlaçların fayda etmediği kabızlık 6 Yıl, 7 Ay önce Karma: 0  
Merhaba hocam ben 14 yasindayim ve yaklasik 3 aydir kabizlik sorunum var doktora gittigimde .................... ve .................... bu ilaclari verdi bitmek uzereler ama bi faydalari olmadi haftada 1 kez en fazla 2 kez tuvaletimi ediyorum tuvaletim ilk kati sonradinda ishal kivaminda ve ikinma sorunumda ilaclari kullandigim halde hâlâ var ve yeteri kadar su sivi besinler tuketiyorum ve beyaz ekmek yerine cavdar veya tam bugday kepek ekmegi kullaniyorum az miktarda yeteri kadar diyelim bu sorunum beni rahatsiz ediyor karnim cok sisiyor ari yok diski sirasinda kan da yok sadece ikinma ve tuvaletimi uzun sure yapamamam canimi sikiyor he bide karin sisligim bu durumdan dolayi kilo aliyorum gittikce ve çok üzülüyorum hiç düzelmiyecek diye ailemde benim durumumda olan yok genetik oldugunu da sanmiyorum hocam benim ne sikintim olabilir ve ne yapmam gerikiyor
Nirvana-sinem (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 05/08/2017 15:10 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6199
Cvp:İlaçların fayda etmediği kabızlık 6 Yıl, 7 Ay önce Karma: 7  
Evladım sana geçmiş olsun. Mesajında kabızlık (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ik-konstipasyon.html) ve karın şişkinliği (www.taviloglu.com/genel-cerrahi/karin-siskinligi.html) gibi yakınmaların olduğunu ve başvurduğunuz hekimin önerdiği tedaviye rağmen düzelemediğini yazmış ve ekibimizden görüş istemişssin. Çocuk hastaların tedavisi, Çocuk Hastalıkları veya Çocuk Cerrahisi Uzmanları tarafından yürütülmektedir. Foruma üyelik aşamasında açıkça belirtildiği gibi, ekibimiz 18 yaşın üzerindeki erişkin hastaları tedavi etmektedir. Konuyu ailene açarak, aynı hekime tekrar başvurmanız ve tedavden yarar görmediğini belirtmeniz uygun olacaktır. Acil şifa dileğiyle.

Sevgiler,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1