Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

hemoroid mi bağırsak kanseri mi?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Hemoroid (Basur) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: hemoroid mi bağırsak kanseri mi?
#2541
hemoroid mi bağırsak kanseri mi? 12 Yıl, 5 Ay önce Karma: 0  
mrh hocam ben 28 yaşında bir bayanım yaklaşık 10 senedir kabızlık şikayetlerim var bu sebeble hemoroid oluştu yaklaşık 6 senedir var ilk ve son kez 4 sene önce muayne olmuştum ameliyatlık olmayan bir hemoroid dendi benim korkum bağırsak kanserininde belirtileri hemoroidle aynı ve hepsi bende mevcut hiç geçmeyen bir kabızlığım var ve doktordan çekinme duygum var hemoroidle bağırsak kanserini ayıran bir özellik varmı teşekkürler....
sena (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 07/11/2011 10:01 tarafından .
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#2542
Cvp:hemoroid mi bağırsak kanseri mi? 12 Yıl, 5 Ay önce Karma: 1  
Öncelikle, size iyi bayramlar dilerim. Hemoroid ile bağırsak kanserini ayırt etmekte pek çok tetkik yöntemi kullanılır. Bunlar arasında dışkıda gizli kan testi, kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html), sanal kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/sanal-kolonoskopi.html), bilgisayarlı tomografi (BT - www.hemoroiduzmani.com/174/arastirma-yon...yarli-tomografi.html), manyetik rezonans görüntüleme (MRG - www.hemoroiduzmani.com/180/arastirma-yon...e-endorektal-mr.html) vb. yöntemler sayılabilir. Bunların içinde doğruluk oranı % 100’e en yakın olan kolonoskopidir. Sizde yapılması gereken öncelikle ağırlıklı olarak kolorektal cerrahi (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html ) ile ilgilenen bir Genel Cerrahi Uzmanı’na (www.taviloglu.com/genel-cerrahi/genel-ce...ilecek-noktalar.html) muayene olmanız ve ardından da kolonoskopi yapılmasıdır. Konu ile ilgili bir TV programında (drtaviloglu.tv/tv-programlari/hemoroid-v...seri---cnn-turk.html) DrTaviloglu Tv internet televizyonundan izleyebilirsiniz.

Bu hafta bana muayene için başvuran 57 yaşında bir kadın hasta üzerinden örnek verebilirim. Hastada 6 yıldan beri makattan kanama yakınması mevcut ve hemoroidleri olduğuna inanıyor. Sizde ve nüfusun büyük bir bölümünde olduğu gibi, utanma duygusu nedeniyle doktora başvurmuyor. Kolonoskopide makat giriminden itibaren 15. cm’de bir rektum kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/rektum-kanseri.html) mevcut ve bu tümör karaciğere (www.taviloglu.com/karaciger-safra-kesesi...raciger-kanseri.html) yaygın olarak sıçrama (metastaz) yapmış ve bizim kriterlerimize göre dördüncü evrede yani en ileri evre bir rektum kanseri. Hastanın ailesi çok şaşkın, ‘nasıl olur annemizde zayıflama yok, karın ağrısı yok, bu kadar ileri kanser nasıl olabilir’ şeklinde yakınıyorlar, ancak 6 seneden beri dikkate alınmayan makattan kanama (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...makattan-kanama.html) az bir belirti değil bizim açımızdan. Bu örnek size uç bir örnek gibi gelebilir, ancak işim gereği bana her hafta en az bir adet buna benzer bir öykü ile hasta başvurusu olduğunu ifade edebilirim.

Buna karşı bir örnek olarak ta Danimarka’da 70,000’e yakın makat bölgesi hastalıkları nedeniyle hastaneye yatırılan hastalarda yapılan araştırmada, sadece 23 hastada (% 0.03) makat kanseri (anal kanser, anüs kanseri) belirlenmiştir. Yani bu çalışmadan da kendinde hemoroid olduğunu sanan hastaların sadece 10,000’de üçünde kanser bulunduğu belirlenmiştir. Yukarıdaki hasta örneği, benim çalışma alanım gereği bu tür hastaların başvurusunun yoğun olması nedeniyle, benim bu örnekleri fazla görmem şeklinde açıklanabilir.

Benim yine de size net önerim, konu ile ilgili bir hekime başvurmanızdır. Bayram günü amacımın sizi endişelendirmek olmadığını, ancak araştırılmanızın yararlı olacağını tekrar ifade etmem de yarar var.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

(0530) 326 06 96
www.taviloglu.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.robotcerrahisi.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.hemoroidnedir.tv
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
twitter.com/hemoroiduzmani
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 07/11/2011 10:05 tarafından .
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1