Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Rektal prolapsus için SGK ile defekografi
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Kabızlık (Konstipasyon) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Rektal prolapsus için SGK ile defekografi
#5290
Rektal prolapsus için SGK ile defekografi 8 Yıl, 7 Ay önce Karma: 0  
Merhaba,
Ben 2011-2012 döneminde, bir burs kazanarak yurtdışında bulundum. Kaldığım öğrenci yurdunda benden bir gün önce ayrılan kızın pek çok hastalığı vardı. O dönemden beri, bende hiç olmayan rahatsızlıklar başladı. 4 senedir mukuslu dışkı yapıyorum, ıkınıyorum ve kabızlık problemi çekiyorum. O kadar çok ıkındım ki, makat sarkması meydana geldi.

Pek çok devlet hastanesine müracaat ettim. En son, .........................'teki ......................... Üniversitesi genel cerrahi bölümünde benden üst ve alt abdomen MR istediler. Basit böbrek kistleri çıktı. Kolonoskopi yaptılar, sorun çıkmadı. Elle muayene esnasında, rektal prolapsus teşhisi koydular. Ve bu durumun, kabızlığımın nedeni değil, sonucu olduğunu söylediler. Rektal prolapsus ameliyatı için aceleye gerek olmadığını, ama "bağırsak fonksiyon testi" (defekografi filmi) yaptırmamı tavsiye ettiler. araştırdım, ama İstanbul'da hiçbir devlet hastanesinde defekografi yapılmadığını duydum. ......................... ve ......................... gibi kurumlar, muayene ve defekografi filmi için en az ......... lira gerekeceğini söylediler. ........................., ......................... ve ......................... devlet hastanelerinde de bunun yapılmadığını öğrendim. Bildiğiniz bir devlet hastanesinde defekokrafi veya bağırsak fonksiyon testi yapılıyor mu? Son bir sorum daha olacak. Bazen çok küçücük ve sert dışkı yapıyorum, parmağımı rektuma sokup, içeriden almak zorunda kalıyorum. Çünkü dışarı gelmiyor. Bunu, lifli gıdalarla beslenerek çözebilmem imkansız mı? Beni aydınlatabilirseniz çok memnun olurum. Zira son 4 senedir, hayatımı altüst etti bu durum. Saygılarımla
Bagirsakicin (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 3
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 28/11/2015 13:46 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#5291
Cvp:Rektal prolapsus için SGK ile defekografi 8 Yıl, 7 Ay önce Karma: 7  
Size tekrar geçmiş olsun. Bir yıl önce benzer bir sorunuzu (www.taviloglu.com/forum/index.php?option...=17&id=4424#4425) yanıtlamıştık. İlgili Tıp Fakültesi hastanesindeki meslektaşlarımızın rektal prolapsus (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...-makat-sarkmasi.html) ön tanısı ile sizden defekografi (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/defekografi.html) tetkiki talebinde bulunduğunu ve bunu hangi kamu kuruluşlarında SGK kapsamında yaptırabileceğinizi öğrenmek istemişsiniz. Foruma üyelik aşamasında açıkça belirtildiği gibi, ekibimiz başka bir hekimin veya ekibin muayenesi sonrasında sanal ortamdaki sorulara yorum yapmamaktadır. Bir hekim tarafından herhangi bir tetkik talebi olduğunda, ilgili meslektaşımızın o tetkikin nerede yapıldığını mutlaka bilmesi ve o yönde önermesi gerekir. Bu nedenle, bu sorunuzu muayeneyi gerçekleştiren değerli meslektaşımıza veya ekibe yöneltmeniz gerekir. Acil şifa dileğimle.

Saygılar,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#5293
Cvp:Rektal prolapsus için SGK ile defekografi 8 Yıl, 7 Ay önce Karma: 0  
Merhaba efendim, aslında benim problemim tam olarak da bu. Senelerdir Anadolu ve Avrupa yakasındaki pek çok devlet hastanesine gittim. Hep yanlış teşhisler koydular, muayene bile etmediler. Sadece, .........................'teki ........................ Üniversitesi hastanesinde bu teşhis koyulabildi. Ancak; bu hastaneye (kolonoskopi ve benzeri tetkikler ve muayene için) 4 defa gittim. Proktoloji kliniğinden bir doktor, bir buçuk ay kadar önce, "rektal prolapsus" teşhisi koydu. Bağırsak fonksiyon testi, yani defekografi yaptırmam gerektiğini söyledi. O doktordan internetten randevu almama rağmen, hastaneye gittiğimde, "Bugün kendisi yok, başka doktorla görüşebilirsiniz" dediler. Başka bir genel cerrahi doktoru ise, bana "defekografi çekilecek" diye kağıt yazarak, radyoloji bölümüne yolladı. Radyoloji bölümüne gittiğimde, "Doktorunuz bilmiyor, bu hastanede defekografi için gerekli cihaz bulunmamaktadır, o yüzden bunu yapamayız" dediler. Tekrar doktorun odasına çıktım, "Nasıl olur? Ben var diye biliyorum. Başhekimliğe gidip, onlardan bilgi al istersen" dedi. Başhekimlikteki genel cerrahi profesörlerine sordum. Hangi devlet hastanesinde defekografi yaptırabilirim. Veya başka bir bağırsak fonksiyon testi var mı, diye. Ancak, hiçbir fikirleri olmadığını söylediler.
Bana doktorun verdiği kağıdı saklıyorum. Tekrar, ilk görüştüğüm doktordan randevu alıp, kendisine danışacağım. Ama sizin de görüşünüzü almak istemiştim.
Kısacası, benim sorunum, mukuslu dışkı ve ıkınmadır. Sağlıklı olduğum dönemde, parmağımla içeriye doğru baskı yaparak, ıkınarak dışkı yapmak zorunda kalmıyordum. Yine de, teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. Saygılarımla.
Bagirsakicin (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 3
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 04/09/2015 14:26 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1