Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

derdimin bir çaresi var mıdır?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Apse ve Fistül hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: derdimin bir çaresi var mıdır?
#3367
derdimin bir çaresi var mıdır? 11 Yıl, 5 Ay önce Karma: 0  
Merhaba Korhan Bey

Sorunumu internette araştırırken hep siz çıktınız karşıma umarım yüreğime biraz su serpersiniz.

35 yaşındayım ve 18 yıl önce oğlumu 4,5 kg olarak normal doğumla dünyaya getirdim.Makatımda his kaybı gibi bir durum söz konusuydu.Yani tuvaletim geldiğinde durduramıyordum, isteğim dışında ilerliyordu.Ben bunu doğum sırasında atılan dikişe bağlıyordum.Yani gözle görülen bir şey değil ama yakın oldukları için bir şekilde ekilendiğini düşünüyordum.Sürekli kabız olduğum için haftada bir tuvalete çıkıyordum , dışkı sert olduğu için acı versede tek parça halinde oluyordu en azından.
Fakat yaklaşık 2 yıldır kabızlığım geçti.Yolda yürürken, iş yerinde , markette olur olmadık zamanda aniden tuvaletim geliyor ve o an benim için kabus başlıyor.Artık sert olmadığı için de makatımdan çıkmaya başlıyor.Bazen ishal denebilecek kadar yumuşak oluyor ve altıma kaçırabiliyorum.Çalışıyorum ve bekarım.sosyal hayatımı yaşayamıyorum.Rahatça alışveriş bile yapamıyorum.Market arabasını bırakıp tuvalet aramaya koşuyorum.Sırf bu nedenle bİr erkek arkadaş bile edinemiyorum.Bir de tuvaletimi yaptıktan sonra sanki yarım kalmış gibi oluyor.o kadar silmeme yıkamama rağmen yinede peçeteye biraz pislik geliyor.gelmese bile toplanıp tuvaletten çıktıktan sonra, bir şekilde içeride kalan küçük bir parça makatımın ağız kısmına çıkıyor.Bazen tuvaletten çıktıktan sonra duş alıyorum, kurulanırken havluya pislik geliyor.Kabızken en azından haftada bir yaşıyordum bu korkuyu ama şimdi her an tehlikede hissediyorum kendimi.Annemi 5 yıl önce kolon kanserinden kaybettim.3 yıl önce kolonoskopi yaptırdım birşey çıkmadı,tekrar yaptıracağım(ishalden dolayı).Dün zar zor bir bayan genel cerrah buldum ve ona gittim.Elle muayene etti ve makatımın iç kaslarında yırtılma olduğunu söyledi.Bu konuda sadece .................... Tıp Fakültesinde bir bölüm olduğunu söyledi.Orada makattan ölçüm yapıp ona göre ameliyat yaparlar dedi.Annemin hastalığını fakülte de anlamamışlardı o nedenle pek güvenmiyorum.Muayeneden ,ameliyattan çok korkuyorum.Rahatsızlığımın Çaresi var mı bilmiyorum.Benim herhangi bir ağrım ,akıntım ve kanamam yok.Bursa'dayım ve SSK lıyım.Sorunum için, bu konuda uzman olduğunuz için sizin yönlendirmenize, tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Size şimdiden çok teşekkür ediyorum.
papatya_16 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 11/10/2012 21:50 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#3368
Cvp:derdimin bir çaresi var mıdır? 11 Yıl, 5 Ay önce Karma: 7  
Geçmiş olsun, uzun süren kabızlık (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ik-konstipasyon.html), dışkı kaçırma (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ak-inkontinensi.html), dışkının tam bitmemesi (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/diskilama-guclugu.html) gibi yakınmalarınız var. Beş yıl önce yapılan kolonoskopide (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html) sorun belirlenmemiş. Ancak, sizin mevcut sorununuz için tedaviye ihtiyacınız var ve bahsettiğiniz Tıp Fakültesi’nde sizin sorununuzu çözebilecek kolorektal cerrahi bölümü (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) mevcuttur. Bahsettiğiniz makat kaslarının gücünü ölçmeye ise anorektal manometri (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ektal-manometri.html) tetkiki adı verilir. Bağırsak ve makat bölgesi hastalıkları (kolorektal cerrahi ve proktoloji) ile ilgili tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri gerçekleştiren ekibimizden yardım almak isterseniz randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

www.taviloglu.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.robotcerrahisi.com
www.safratasi.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.hemoroidnedir.tv
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
twitter.com/hemoroiduzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1