Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Abse, Fistül, Toplam 3 Ameliyat (Yardımınız Rica)
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Apse ve Fistül hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Abse, Fistül, Toplam 3 Ameliyat (Yardımınız Rica)
#4464
Abse, Fistül, Toplam 3 Ameliyat (Yardımınız Rica) 9 Yıl, 6 Ay önce Karma: 0  
Sayın Hocam,

Öncelikle bilgilerinizi ismini paylaşmamın çok doğru olmayacağını düşündüğüm bir medikal firma yetkilisinden aldığımı belirtmek isterim.
Yurtdışında yaşan, 39 yaşında bir kız kardeşim var. Hastanın şikayetini kendi ağzından raporluyorum. Biraz uzun olacak belki ama ilginize ve tecrübenize güvenerek desteğinizi rica ediyorum;

Merhaba

Adim x evli ve 4.5 aylik bir kiz annesiyim. Su anda Avustralya’da ikamet ediyorum Turkiye’ye ucakla 17 saat mesafede. Bazi saglik sorunlari yasamaktayim son 4 aydir. Arkadasim sizin benim hastalik surecimi neden uzun surdugunu ve detaylari bilmek istedignizi ve size email atmami istedi. Size kisa sorunlarin nasil basladigini ve hangi mertebelerden gectigimi listeleyecegim.

Yardimci olabilirseniz sevinirim.

Sorun soyle basladi. Bebegim hmileyken donmedigi icin sezeryanla dogum yaptim. Normal dogumu denemedik bile. Hayatim boyunca kabiz ya da ishal gibi problemim olmadi ya da tuvalete giderken veya tuvalet sonrasinda sorunum olmadi. Bu sorunlari hamilelik sirasinda ya da dogumun hemen sonrasinda da yasamadim.

Bebegim 22 gunlukken (20 Mayis 2014) 40 derece ates, kas ve eklem agrilariyla acil service getirildim. Mastitis (gogus enfeksiyonu) tanisi konuldu. Hastanede iken cok agir agri kesiciler ve ilaclar verildi. Ne yazik ki bu agri kesiciler kabizlik yapan turdendi ama bana bu ilaclarin kabiz yapabilecegi soylenmedigi gibi, bunuonleyecek bir ilac hastnede de taburcu olurken de soylenmedi. Eve geldigimde tuvalet ihtiyacim oldu. Diski cok sertti (bir kaya gibi) ve disari cikmakta zorlandim. Butun sorunlar bu bir defalik tuvalet kabizligiyla basladi.

Tuvaletten hemen sonraki gun cok dayanilmaz bir agri oldu ve alt tarafta bir sisme oldu. Oturmam, yurumem veya herhangi bir sey yapmam agri nedeniyle imkansizdi adeta inliyordum. Acil servise gittim morfinle agriyi kesip eve gonderdiler. Ilacin etkisi gecince agri geri geldi. Gordugum doctor perianal kisminda enfeksiyon odugunu soyledi. Bundan sonra su asamalardan gectim.

1) Doctor eliyle orayi sikti ve antibiyotik verdi(kesik/cizik atmadan). Sikma
islemi 4 hafta boyunca her hafta devam etti antibiyotik eskiginde. 5. Haftada antibiyotik kullanimi ve sikma durduruldu fakat 6. Hafta agri ve iltihaplanma geri gelmeye basladi. 6. Hafta doctor acil servise sevk etti.

2) Acil serviste peri-anal abscess teshisi konuldu ve bir soraki gun 9 July 2014 ameliyatla perianan abscess drain edildi. Yaklasik 4 hafta icinde yara nerdeyse kapandi ama iyilesmedi. Surekli sari renkli pus/discharge(akinti) geliyordu bu 4 hafta icinde fakat hemsireler bunun normal oldugunu soyledi. Bunun uzerinden bir 4 hafta daha gecti ve bu sure icinde yara iyilesmedi surekli uzerinde bir sivilce olup akinti geldiginde patliyordu. Ayrica tuvaletim geldiginde alel acele kosturarak
gitmem gerekiyordu yoksa camasirima kacabiliyordu. Bu birazda yasadigim agrilar kabiz nedeni ile olustugundan tutarsam daha hasar veririm korkusu ile kaslarimi kullanmadigimdan geldigi anda birakiyor olmamdan da kaynaklabilir pek emin degilim. Boylece iki aya yakin bir zaman gecti. Bu iki ay icinde ne zaman buyuk tuvaletime gittiysem ameliyatin oldugu tarafta icerden acid dokulmus gibi bir yanma ve agri
olup hafiflemesi bir kac saati aliyordu. Doctor fistula/sinus olabilecegini dusundu ve uzmana sevketti. Uzman MRI istedi. MRI’da fistula cikti.

3) 2 Eylul’de ikinci ameliyatimi olacagim kararlastirildi. Cerrah orda ufak bir
abscess oldugunu on bosaltacagini ve bulabilirse fistula track’I bulacagini ve seton koyacagini ama fistulayi duzeltmeyecegini bunu bir sonraki ameliyatla yapacagini ve bunun zamalacagini soyledi. Nihayetinde ameliyat oldum. Abscess drain edildi, fistula track bulundu, seton takindi bir uc yaranin icinden, diger uc makattan disari geliyor yarayi acik tutmak icin boylece drain edilmis olacakti. Ameliyattan sonra bu bahsettim icerdeki sol tarafta amliyat tarafindaki asit gibi yanma ve agri oluyordu hastanede doctora bahsettigimde tissue hassas normal dedi. Fakat eve gelince amliyat sonrasi 6 gunlukken tuvalet sonrasi bu agri artmaya ve saatlerce hatta gun boyunca gecmemeye basladi. Ameliyat 12 gunlukken 14 Eylul 2014’de ani bir kanama geldi yaradan ve makattan. Acil serviste solugu aldim. Yardimci cerrah geldi abscess var dedi ve bir sonraki gun ameliyat etmeleri gerektigini soyledi.

4) Boylece 15 Eylul’de ucuncu ameliyati oldum. Icerde buyuk bir abscess ve kan toplanmis. Onu bosalttilar. Seton hala daha icerde dokunmadilar fakat su anda kicimda ikinci bir kucuk delik var icinde drain dedikleri beyaz renkli bir plastic yumusak boru vardi. Onu bugun 18 September boru disari alindi. Seton hala icerde. Onlara ameliyatan cikinca nasil olur da orda bir abscess ve kan toplanmasi olabilir daha 12 gun once ameliyat oldum orda kucuk abscess vardi ve o alinmisti dedim. Cevap suydu.

Fistuladan bir dal olusmus ve bu uzanmis derinin altindan disari ve kucuk dal enfeksiyon yapmis. Nasil lur da bunu gormediler dedim 12 gun onceki ameliyatta ama bir cevap yok. Bu ucuncu ameliyatta abscessin ve dalin oldugu yeri tamamen oyup alabileceklerini fistulayida alabileceklerini ama tissuler hassas oldugundan ve makatta tuvaleti tutmaya yarayan kaslarin etrafinda oldugundan eger alirlarsa incontinence (diski kendiliginden srekli camasira geliyor, hasta hissetmiyor bile ve control edemiyor tuvaletini) sorunu acabilecegini buradaki kaslara zarar vererek
dediler. Bu nedenle onu yapmadiklarini soylediler ve yapsaydilar orada buyuk bir oyuk ve yara olacakti. Bu denedikleri seyin calismasini umuyorlar ama tekrar enfeksiyon abscess yapmayacaginin garantisini vermiyorlar. Sorunumun oyle cbucak duzelecek bir sorun olmadigini ve zaman alacagini soylediler bu da eger her sey yolunda giderse.

Son durum bu.

Bu benim ilk cocugum ve cocugum 22 gunlukten beri agri icinde yataktayim. Popomun uzerine son 4.5 aydir oturamiyorum. Bu zaman zarfinda arada bazi bosluklar olmasina ragmen cogunlukla antibiyotik kullandim. Her gun bir mucadele gerek agri, gerek tuvalet sonrasi yara olan bolgenin temizleme guclugu, gerekse metabolizmanin ameliyatlar ve ilalac nedeniyle dengesinin degismesi hayatimi zorlastiriyor. Antibiyotik ishal yapiyor ya da bazen antibiyotik kullanmadigim zamanlar da ya kabiz olursam korkusu oluyor cunku bir iki kere oldum. Ne yiyip icecegimi sasirdim. Yedigim her seyi korkurak yiyorum kabiz ve ishal korkusu ile cunku ne kabiz ne de ishal
fistula icin iyi degil. Ayrica tuvalet sonrasi temizligi cok sikintili ve zahmetli.
Cok kilo kaybettim vucudumun gereken besini almadiindan ve iyice zayif duseceginden korkuyorum.

Allah’imin beni bebegime ve esime bagislamasini, sagligima kavusturmasini
diliyorum. Care ariyorum cunku bu 4.5 aydir cok cektim. Buradak doctorlarinve cerrahlarin iyi mi kotumu is yaptiklarindan emin degilim.
Onlara olan guvenim ve umudum azaldi. Ben Bati Avustralya’dayim ve burada toplam 6 colo-rectal cerrah var ve benim gorundugum devlet hastanesinde sadece 3 tanesi var.

Hastaligimin caresi varsa nedir ve nasil bir yontemdir. Maliyeti nedir Takdir ederseniz 3 kere ameliyat olduktan sonra dogru ve guvenilir ellere emanet etme istiyorum kendimi cunku makat hassas ve zahmetli bi bolge ve uzun suredir cektgim acilar ve yasadiklarimiz cok zor. Bunalim da yasayiyorum ara ara bu durm nedeni ile. Yavrum buyuyor ve ben bakamiyorum dogru duzgun cocugum ellerin elinde. Durum benim, bebegim ve esim icin zor her acidan.

Fiziksel, duygusal ve manevi olarak.

Yardim edebilir misiniz?
gkngnr (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 19/09/2014 01:08 tarafından gkngnr.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1