Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Anal Fissür ve Gaz Kaçırma
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Anal Fissür ve Gaz Kaçırma
#3031
Anal Fissür ve Gaz Kaçırma 11 Yıl, 11 Ay önce Karma: 0  
Merhaba Korhan Bey,

İnternette "gaz kaçırma" ile ilgili bilgi ararken bu foruma rastladım. Siteyi çok beğendim, çok yararlı bilgiler sunmuşsunuz. Bilgi paylaşma isteğiniz umarım hep baki kalır.

Bir türlü aşamadığım bir sorunumu sizinle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 8 yıldır gaz kaçırma sorunu yaşıyorum. iİk başlarda dünyada sadece benim başıma geldiğini sandığım bu rahatsızlıktan forumunuzda da olmak üzere birçok kişinin yakındığını görünce tek olmadığımı anladım.

Ufak bir ilçede yaşıyorum. Yerel hastanedeki genel cerrahi doktorları yaptıkları muayenede "anal fissür" rahatsızlığım ortaya çıktı. Aslında ortaya çıktı yanlış bir ifade olur, rahatsızlığın bütün belirtileri -şiddetli ağrı, kaşınma- vardı. Ama asıl sorunum yakıcı ağrıdan çok sosyal yaşamda acısı daha yakıcı olan gaz kaçırmaydı.

Askerliğimi yaparken bu duruma daha fazla dayanamayıp, 2010 yılında İstanbul …………… hastanesinin genel cerrahi bölümünde 5 ayrı doktora muayene oldum. 5 ayrı doktora çıktım çünkü hiçbiri gaz kaçırdığıma ikna olmuyorlardı. Parmakla kontrol esnasında makat kaslarının sağlam olduğunu gözlediklerini söylüyorlardı. Bir doktor "R15 Fekal inkontinans" teşhisi koydu. 5'i birden o zamanlar tanı olarak I84.3 Tromboze Hemoroid teşhisi koymuştu. Ama 1 yıl sonra ilçemdeki hastanede ve ……………………….. hastanesindeki muayene esnasında hemoroid değil "anal fissür" tanısı konuldu.

Gittiğim bütün doktorlar hemoroid-fissür için …………….. ve ………………… gibi ilaçlar verdiler. Bunun yanı sıra diyet düzenlemesi, kegel egzersizleri ve sıcak su banyosunu da yaptım. Ama gaz kaçırmam devam ediyordu ve doktorlara ne zaman bundan dert yansam psikiyatri kliniğine gönderiyorlardı. Bir ara gerçekten acaba kendi kendime kuruntu mu yapıyorum diye düşündüğüm zamanlar dahi oldu. Antidepresan ilaçlar kullanmaya başladım.

Ne şekilde gaz kaçırma yaşadığımı biraz açıklamam gerekirse, forumdaki "www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ontinensi.html" adresinde yer alan Jorge ve Wexner inkontinens sistemine göre katı dışkı kaçırmıyorum. Spor yaptğım zamanlarda -örneğin koşmak, mekik çekmek, bacak esnetmek gibi- iç çamaşırım hafif sıvı dışkımsı bir şekilde kirleniyor. Gaz ise her yer ve zamanda sorun teşkil ediyor. Uyurken, otururken, yürürken. İlginç olan ise gazım geldiğinde büyük çoğunu tutabilmem. Yani sesli şekilde gaz kaçırmıyorum, ama spor yaparken örneğin bacak esnetme hareketinde hiçbir şekilde gazımı tutamıyorum ve iç çamaşırım kirleniyor. Bunun nedenin anal kaslarından değil makattaki çatlaktan dolayı olduğunu söylediler. Düz mantıkla o halde çatlak için ameliyat olsam gaz kaçırma da biter diye düşündüysem de, doktorlar çatlak ameliyatı sırasında kasların açılacağı için gaz kaçırmanın daha da artacağını söylediler. Teselli olarak sadece diyet düzenlemesi ve kegel egzersizleri verdiler ki bunları yıllardır yapmama rağmen zaten bir sonuç alamamıştım.

Biraz uzun bir şikayet yazısı oldu, kusura bakmayın. Sonuç olarak öyle de olmuyor böyle de olmuyor. Doktorlar yapacak bir şeyin olmadığını söylüyorlar. İnsan içine zor çıksam da halen umutluyum.

Bir doktor olarak siz, bu durumda bana ne önerirsiniz?

Vereceğiniz tüm öneriler için minnettar olacağım.
ahmetegemen (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 16/05/2012 10:00 tarafından .
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#3032
Cvp:Anal Fissür ve Gaz Kaçırma 11 Yıl, 11 Ay önce Karma: 1  
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 27/12/2012 20:07 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1