Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Anal fissür ameliyatı sonrası oruç
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Anal fissür ameliyatı sonrası oruç
#5719
Anal fissür ameliyatı sonrası oruç 7 Yıl, 10 Ay önce Karma: 1  
Merhabalar Sayın Korhan Hocam,
Nasılsınız? Umarim iyisiniz. Hatırlarsanız geçen sene Anal Fisürümü ameliyat etmiştiniz. Durumum çok iyi ve bu zamana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım bununla ilgili. Allah sizden razı olsun. Bol sıvı tüketiyorum, spor yapıyorum, yemeklerime dikkat ediyorum ve herşey çok iyi gidiyor. Size Ramazan orucu ile ilgili bir sorum olacaktı. Hatırlarsanız Size muayenemde oruc tutmamdan dolayi kabızlık çektiğimi ve bunun akabinde makat çatlağının meydana geldiğini söylemiştim. Açıkçası bu sebepten dolayı bu sene oruç tutmaya korkuyorum. Bununla ilgili bana tavsiyede bulunabilir misiniz? Oruç tutmayım mı veya tutabilirsem nelere dikkat etmem gerekir. Hastalığın tekrar nüks etmesi endişesini taşıyorum.

Saygılar
hasta sorunu (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 780
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#5720
Cvp:Anal fissür ameliyatı sonrası oruç 7 Yıl, 10 Ay önce Karma: 7  
Sevgili kardeşim,

Öncelikle, iyi haberlerini aldığıma çok memnun oldum. Senin Almanya’dan bana tedavi olmak için gelip, makat çatlağı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makatta-catlak-anal-fissur.html) nedeni ile ameliyat olmanın üzerinden yedi ay geçmiş. Annenin endişesini daha dün gibi çok iyi hatırlıyorum. Bu süreç zarfında hiçbir yakınmanın olmaması çok sevindirici. Senin gibi, kabızlık (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/kabizlik-konstipasyon.html), makat çatlağı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lak-anal-fissur.html) vb. sorunları olan hastalar Ramazan süresince oruç tuttuklarında dışkılama zorluğu (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/diskilama-guclugu.html) yaşayacaklarından ve yakınmalarının şiddetleneceğinden endişe ederler. Bu hastaların oruç tutmaları durumunda yakınmalarının arttığına dair bilimsel bir kanıt yoktur. Ancak, yetersiz sıvı ve lif alımı varlığında kabızlık (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/kabizlik-konstipasyon.html) ve dışkılama zorluğu (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/diskilama-guclugu.html) geliştiği bilinen bir gerçektir. Ramazan ayında iftar ve sahur dönemlerinde yeterince sıvı alınması, bol lifli gıdalar tüketilmesi ve uygun diyet (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/kabizlik-konstipasyon.html) ile kabızlık (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ik-konstipasyon.html) sorunu ile büyük ölçüde baş edilebilir. Sende, bu kurallara uyarsan, oruç tutmanda bir sakınca olacağını düşünmüyorum. Ramazan ayında bahsettiğim diyet önerilerine (www.taviloglu.com/genel-cerrahi/oruc-ve-...zerine-etkileri.html) uymana rağmen bir sorun olursa, bu oruç tutmadığın zamanlarda da olabileceğini gösterir. Ailene çok selamlar, huzurlu bir Ramazan süreci dilerim.

Not: Ramazan ayı (www.taviloglu.com/genel-cerrahi/oruc-ve-...zerine-etkileri.html) yaklaştığından ve konu birçok kişi için hayli önemli olduğundan, izninle tüm hastalarımızda olduğu gibi hasta mahremiyeti prensibine uymak kaydı ile, yanıtı Forum ortamında verdim.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji Merkezi
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 05/06/2016 18:58 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1