Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Botoks ve anüs estetiği
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Botoks ve anüs estetiği
#6694
Botoks ve anüs estetiği 5 Yıl önce Karma: 0  
Merhaba, 2 sorum olacak.
Benim kronik anal fissürüm var 8 senedir. Yediklerime dikkat ettiğim sürece herhangi bir ağrıyla karşılaşmıyorum, belki 1 sene hiçbir sorun yaşamasam bile kronikleştiği için geçmiyormuş. Botoks bu kronikleşen çatlağı nasıl geçiriyor?

İkincisi anüsün çevresinde 2 adet sentinel tag var, beni asıl rahatsız eden bunların varlığı. Anüs estetiği ile ilgili birkaç yazı okudum. Siz bu operasyonu yapıyor musunuz? Yapıyorsanız hangi şekilde? Radyo frekans, elektrokoter vs. birçok yöntem izledim. Benim için çatlağın kalıcı olarak iyileşmesi kadar sonrasında nasıl göründüğü de önemli. Dışarıdaki sentinel tagler illaki ameliyatla mı alınmalı, yoksa iz bırakmayan bir yöntem mümkün mü?

Şikayetim neredeyse hiç yok çok uzun zamandır çatlakla ilgil, onun için botoks yapılıp sadece dışarıda memelerin alınması için ameliyatsız ve normal görünüme kavuşturacak bir işlem var mı? Uzun süredir araştırıyorum, buna cevap bulamadım, şimdiden teşekkürler.
Gunesden (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6695
Cvp:Botoks ve anüs estetiği 5 Yıl önce Karma: 7  
Geçmiş olsun. Makat çatlağı için Botoks tedavisi, gayet etkin ve yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir ve 18-70 yaş aralığındaki, hamile ve lohusalar dışındaki kişilere uygulanmaktadır. Botoks tedavisi ile, 2-6 ay (ortalama 4 ay) süre ile makat bölgesindeki kaslarda geçici olarak bir felç etkisi oluşur. Ancak, bu sürenin sonunda gevşeme etkisi ortadan kalkar ve hastaların çoğunda özellikle dışkılama sonrasında ortaya çıkan makat ağrısı ve aşırı kasılma yakınmaları tekrar belirir. Akut makat çatlağı durumunda bu gevşeme etkisi ile yara iyileşebilmektedir, ancak kronik makat çatlağında bu söz konusu olmaz ve hem nöbetçi yerinde kalır, hem de çatlak sorunu devam eder, sadece Botoks’un etki süresi boyunca hastanın yakınmaları ortadan kalkmış olur. Bazı kronik makat çatlağı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lak-anal-fissur.html) hastaları, tekrarlama ve ameliyatta kas kesme (lateral internal sfinkterotomi) girişimi yapıldığında gaz ve dışkı kaçırma (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...e-diski-kacirma.html) sorunu gelişebildiğinden aralıklarla Botoks tedavisi yaptırmayı arzu ederler. Bu durumda da hasta, makat çatlağının komplikasyonu olarak; makat apsesi veya makat fistülü (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ve-makat-apsesi.html) ve makat darlığı gibi sorunlarla karşılaşabilir.

Makat çatlağının (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lak-anal-fissur.html) derinleşip altta yatan makat iç kasına ulaşması ve 6 haftadan uzun bir süre devam etmesi durumunda, kronikleştiği kabul edilir. Bu durumda hastalarda deri çıkıntısı, makatta bekçi veya nöbetçi meme gelişir, çatlak tabanında kas lifleri ve çatlağın üst kenarında ise büyümüş kıl ve ter bezi görülür. Bekçi meme hastalığın kronikleştiğine işaret eder ve sadece ameliyatla alınabilir, ancak bu memeler ile hiçbir sorun yaşamadan yıllarca yaşayan çok sayıda hasta da mevcuttur. Bekçi memelerin alınması ve izsiz makat estetiği gerçekleştirilmesi, özellikle makat takıntısı (anal obsesyon) sorunu olan ve düzenli anal seks yaşamakta olan hastalar tarafından talep edilmektedir. Hiç iz kalmadan bir cerrahi yapılabilmesi pratikte pek mümkün değildir ve aşırı yüksek beklentilerle bu tür girişimleri yaşayan birçok hastanın da, ciddi mutsuzluklar yaşadıklarını gözlemlemekteyiz. Yalnız kolorektal cerrahi ve proktoloji (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) veya bağırsak ve makat hastalıklarının ameliyatsız ve ameliyatlı tedavisi konusunda hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6696
Cvp:Botoks ve anüs estetiği 5 Yıl önce Karma: 0  
Cevabınız için teşekkürler. O halde kalıcı çözüm yalnızca ameliyat ile sağlanabiliyor. Peki ameliyat sonrası iyileşmiş hali gösteren bir görsel paylaşma şansınız var mı?

Bir de ameliyatlı yöntemlerde lazer ve radyo frekans var. Bu kalıcı bir çözüm sunuyor mu kronik fissürde? LİS ameliyatına göre artıları var mı?
Gunesden (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 16/03/2019 21:32 tarafından Gunesden.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6697
Cvp:Botoks ve anüs estetiği 5 Yıl önce Karma: 7  
Sanal ortamda ameliyat sonrası ile görsel paylaşımı kanunla yasaklanmıştır. Cerrahlar ameliyat öncesinde hastalarını ve yakınlarını, ameliyat tekniklerin farklılıkları, avantaj ve dezavantajları ve olası komplikasyon oranları, ameliyatta kullanacakları özellikli cihaz ve malzemeler, ameliyatın sonuçları ve vücutta oluşturacağı değişiklikler, ameliyatı takiben gerekebilecek ek tedaviler, işe ve spora başlama süresi ve eğer varsa ameliyatsız tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirirler. Lütfen mevcut sorularınızı muayene olacağınız cerraha aktarınız. Acil şifa dileğimle.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 17/03/2019 16:23 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1