Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Makatta akıntı,kan ve aşırı gaz
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makattan Kanama hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Makatta akıntı,kan ve aşırı gaz
#1110
Makatta akıntı,kan ve aşırı gaz 13 Yıl, 9 Ay önce Karma: 0  
Merhaba doktor bey,

25 yaşındayım. Yaklaşık 1 senedir aşırı gaz sorunum var şu anda da makatta kan ve akıntı başladı. daha önceden dış hemeroid sorunu yaşamıştım. Doktora gittim rektal muayene yaptı bişey bulamadı şehir dışına çıkmam gerektiğinden simoidoskopi yapamadım. İnternette araştırdığım kadarıyla aşırı gaz ve kanama birleşince kansere yoruyorlar. Sorunum ne olabilir? Lütfen mesajımı okuyunca cevap yazınız. İyi çalışmalar.
serkan_aydin (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1111
Cvp:Makatta akıntı,kan ve aşırı gaz 13 Yıl, 9 Ay önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun. Kendinizde bir yıldan beri aşırı gaz ve yakın süre öncede makattan kanama sorunu olduğunu bahsediyorsunuz. İnternetten yaptığınız araştırmada gaz ve makattan kanama bir arada olursa bağırsak kanseri olduğu kanısına varmışsınız. Ancak, gerçekler sizin vardığınız kanıyı pek desteklemez, sizin yaşınızda bağırsak kanseri olma ihtimali çok düşüktür. Burada makattan kanama yapan aşağıda belirtilen bir çok sorun olabilir. Bağırsakta gaz ise iltihabi bağırsak hastalığı, irritabıl bağırsak hastalığı (kolit) vb., kanser olmayan ama stresle ilintili hastalıklarda görülür. Bu nedenle size bahsedilen sigmoidoskopi veya kolonoskopi ile araştırma yapılması yarar sağlar.

Makattan kanama: 1. Basur (hemoroid) : Hamilelik, sürekli kabızlık ve yanlış tuvalet alışkanlıkları nedeniyle 50 yaş civarındaki her iki kişiden birinde görülen basur veya hemoroid, makat bölgesindeki damarların genişlemesi (varisi) olarak tarif edilir. Tuvalet kağıdında, tuvaletin haznesinde veya büyük abdestinizde parlak kırmızı renkli kan ve dışkılamada ağrı olabilir. Makattan kanamanın en sık görülen nedeni hemoroiddir. 2. Makat çatlağı (fissür) : Makatta çatlak yada tıbbi ifadesi ile ‘anal fissür’ anüs (makat) bölgesini örten deride ağrı, kanama ve kaşıntıya yol açan küçük bir yırtık veya çatlaktır. 3. İltihaplı (infeksiyonlu) ishal: Ani gelişen ishal, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, karın krampları, düşük ateş ve yorgunluk olabilir. Bu ishalin nedeni gıda zehirlenmesi olabilir. 4. Bağırsak kanseri: dışkıda kan görülmesi, bağırsak alışkanlıklarında değişiklik; bir haftadan uzun süren kabızlık, ishal ya da dışkı çapının incelmesi gibi, bağırsağın tam olarak boşalamama hissi, karın ağrıları, nedeni açıklanamayan kansızlık ve yorgunluk hissi, nedeni olmayan kilo kaybı gibi belirtiler gösterir. Makattan kanama durumunda, hastalarımızın büyük bir çoğunluğu başlıca utanma duygusu nedeniyle, ya bir yakınından bilgi almakta, ya da bir eczaneye başvurarak gelişigüzel ilaç almayı tercih etmektedirler. Bu durum, tanıda gecikmeye sebep olmakta ve altta yatan hastalığın çoğu zaman ilerlemesine neden olmaktadır. Bu nedenle makattan kanama varlığında; doğru davranış, bir Genel Cerrahi Uzmanı’na (tercihan yoğun olarak Kolorektal Cerrahi ile uğraşan bir Genel Cerrah) başvurmak olmalıdır.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1