Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

lütfen acil yardım edin..
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makattan Kanama hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: lütfen acil yardım edin..
#1790
lütfen acil yardım edin.. 13 Yıl, 6 Ay önce Karma: 0  
iyi günler.ben 21 yaşında bir bayanım.yaklaşık bir aydır makatımdan dışkı sırasında kanama geliyor.kabızlık var.ailem basur oldugunu düşündü ben de bu yüzden bazı bagırsak rahatlatıcı bitki çayları deniyorum bir aydır.doktora gitme fırstı henüz bulamadım.ama bu çaylar da kanamyı azaltmadı.iki üç gündür dışkımda hafif yapışkan sümüksü bazı kalıntılar görüyorum.kendimi çok halsiz hiddediyorum.hafif gaz ağrılarım oluyo.başka herhangi bir belirtim yok.ailemde bağırsak hastalıgı geçmişi pek yok.sadece iki sene önce annem fistül ameliyatı geçirdi.bütün aklıma gelen bilgiler bu kadar.detaylı açıklamaya çalıştım.neler olabilecegi hakkında ve ne yapmam gerektiği hakkında acil bilgi verirseniz çokkk mutlu olucam.şimdiden ilginize çok teşekkürler.cevabınızı beklio olucam.iyi çalışmalar.
iissiill (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1795
Cvp:lütfen acil yardım edin.. 13 Yıl, 6 Ay önce Karma: 1  
Size geçmiş olsun. Makattan kanama ile birlikte dışkıda sümüksü kalıntıların olması, bizim daha çok iltihabi bağırsak hastalığı (ülseratif kolit) varlığında gördüğümüz bir durumdur. Makattan kanama: 1. Basur (hemoroid) : Makattan kanamanın en sık nedenidir. Hamilelik, sürekli kabızlık ve yanlış tuvalet alışkanlıkları nedeniyle 50 yaş civarındaki her iki kişiden birinde görülen basur veya hemoroid, makat bölgesindeki damarların genişlemesi (varisi) olarak tarif edilir. Tuvalet kağıdında, tuvaletin haznesinde veya büyük abdestinizde parlak kırmızı renkli kan ve dışkılamada ağrı olabilir. 2. Bağırsağın divertiküler hastalığı: özellikle kalın bağırsağın sol kısmındaki divertiküllerden kırmızı renkli kanama görülür. 3. Bağırsak polipleri: sıklıkla parlak kırmızı renkli kanamaya neden olurlar. 4. Bağırsak kanseri: dışkıda kan görülmesi, bağırsak alışkanlıklarında değişiklik; bir haftadan uzun süren kabızlık, ishal ya da dışkı çapının incelmesi gibi, bağırsağın tam olarak boşalamama hissi, karın ağrıları, nedeni açıklanamayan kansızlık ve yorgunluk hissi, nedeni olmayan kilo kaybı gibi belirtiler gösterir. 5. Makat çatlağı (anal fissür) : Makatta çatlak yada tıbbi ifadesi ile ‘anal fissür’, makat (anüs) bölgesini örten deride ağrı, kanama ve kaşıntıya yol açan küçük bir yırtık veya çatlaktır. 6. İltihaplı (infeksiyonlu) ishal: Ani gelişen ishal, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, karın krampları, düşük ateş ve yorgunluk olabilir. Bu ishalin nedeni gıda zehirlenmesi olabilir. 7. Anjiodisplazi: damar anomalisine bağlı kanamalar oluştururlar. 8. Makat fistülü (anorektal fistül) 9. İltihabi bağırsak hastalığı: ülseratif kolit ve Crohn hastalığı varlığında kanamalar görülür. 10. İskemik kolit: özellikle yaşlı hastalarda kalın bağırsağın makata yakın bölümündeki damarların tıkanması sonucunda görülen kanamalardır. 11. Radyasyon koliti: ışın tedavisi veya radyoterapi gören hastalarda, bağırsakta radyasyon hasarı sonucunda oluşan kanamalardır. 12. Damar hastalıklarına bağlı kanamalar: Poliarteritis nodoza (PAN), Wegener granülamotozisi, aorto-kolik veya aorto-duodenal fistül 13. Aspirin, kan sulandırıcı ilaç ve ağrı kesici ilaçlara bağlı olan kanamalar 14. HİV virüsüne bağlı olan kanamalar.

Makattan kanama durumunda, hastalarımızın büyük bir çoğunluğu başlıca utanma duygusu nedeniyle, ya bir yakınından bilgi almakta, ya da bir eczaneye başvurarak gelişigüzel ilaç almayı tercih etmektedirler. Bu durum, tanıda gecikmeye sebep olmakta ve altta yatan hastalığın çoğu zaman ilerlemesine neden olmaktadır. Bu nedenle makattan kanama varlığında; doğru davranış, bir Genel Cerrahi Uzmanı’na (tercihen yoğun olarak Kolorektal Cerrahi ile uğraşan bir Genel Cerrah) başvurmak olmalıdır.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı

www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.barsakcerrahisi.com
www.genelcerrah.com
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 03/10/2010 19:59 tarafından .
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1