Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

kanama
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makattan Kanama hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: kanama
#1925
kanama 13 Yıl, 3 Ay önce Karma: 0  
Hocam öncelikle merhaba bu akşam tuvalette fark ettim hafif ishal gibiydim kanda geldi 2.kez tuvaletimi yaptugumda kan yoktu tuvalet kagıdınada da bulaşmıstı çok tedirgin oldum. 2.5 ay önce genel cerrahi servisene dışkımın cok yumusak ıshal formunda gibi diye gitmişti elle yapılan muaynede dr. bişey yok dıskında yumusak demıstı benim istegimle kolonoskopi çekildi isterseniz sonuçları yazıyorum buraya.

Tarih : 29.29.2010

kolonoskopi : Hastaya muayene anestezisi yapılarak işleme basland. anal kanaldan çekuma incelemede çekum, çıkan kolon hepatik fleksura, tranvers kolon , splenik fleksura , inen kolon, sigmoid kolon, rektum mukozası ve lümeni normaldi mikroskopik kolit açısından rektumdan Bx'ler alındı . Retrofleksiyonda yapılan rektum ve anal kanal muayenesi normaldi.

Endoskopik tanı 1 :Normal kolonoskopi
Biyopsi : Rektum


Biyopsi : 0.2*0.2*0.1 cm ölcüsünde 2 adet mukozal doku parcası 1y/1k

Tanı Rektum; Endoskopik biyopsi : Düzenli kalınbarsak mukozası.


Hocam çok korkuyorum kötü bişey olucak diye iletişim fak. ögernciyim sınavlarım başlayacak sınavlardan sonra pilor stenozu ameliyatı olucam tekrar kolonoskopi çektirsemi diye düşünüyorum. 2.5 ay içerisinde kotu bişey olurmu diye düşünmeden duramıyorum yaşım 20. şimdiden teşekkür ederim
sphinx (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1926
Cvp:kanama 13 Yıl, 3 Ay önce Karma: 1  
Öncelikle, 2010 yılında yapılan kolonoskopi tetkikinizde bir sorun belirlenmemiş. Tekrar kolonoskopi yaptırmayı düşündüğünüzden bahsetmişsiniz, ancak kolonoskopi kan tahlili yaptırmak gibi bir tetkik değildir ve özel bir gereklilik olmadıkça, 50 yaş üzerindeki kişilerde 10 yılda bir tekrarlanır. Kolonoskopi tetkikinizin normal olması nedeniyle, ishal ile birlikte makatınızdan kan gelmesi, iltihapli ishal, hemoroid (basur, mayasıl, babasıl), makat çatlağı (anal fissür) vb. sorunlar akla gelir. Pilor stenozu ameliyatınızı gerçekleştirecek olan Genel Cerrahi Uzmanı’na bu durumu bahsedin ve size makat muayenesi yaparsa zaten büyük ihtimalle durum aydınlığa kavuşur. Konu hakkında daha detaylı bilgiyi, danışmanlığını yaptığım www.hemoroiduzmani.com sitesinde bulabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı

www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1927
Cvp:kanama 13 Yıl, 3 Ay önce Karma: 0  
İlginize çok teşekkür ederim .cebabınızda çok fazla endişelenmem gerektigini anladım dr.uma durumdan bahsedeceğim Çok fazla takıntılı bir insan oldugumdan yaptırmayı düşünmüstüm kolonoskopi ama sık tekrarlanmasının zararlı oldugunu bilmıyorum teşekkür ederim.
sphinx (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1