Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Intestinal Permeability Test Hk.
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Intestinal Permeability Test Hk.
#5407
Intestinal Permeability Test Hk. 8 Yıl, 3 Ay önce Karma: 0  
Merhaba,

Öncelikle siteniz boyunca verdiğiniz kaliteli bilgiler ve açmış olduğunuz bu forum için teşekkürler.

Ülkemizde bulunmayan, şu an İngiltere'de ve ABD'de mümkün gördüğümüz bir test olan IPT (Intestinal Permeability Test), ülseratif kolit tanısı konmuş ve standard kolonoskopi prosesinden geçen bir hasta için tavsiye edilir mi?

Bu testin sonuçlarının, kolonoskopide elde edilen bilgilere ek olarak süreçlere bir yardımı olabilir mi?



Selamlar,
ipektanyas (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 09/12/2015 16:59 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#5410
Cvp:Intestinal Permeability Test Hk. 8 Yıl, 3 Ay önce Karma: 7  
İntestinal permeabilite testi veya bağırsak geçirgenliği testi, hastaya laktuloz ve mannitol karışımı bir sıvı içirilerek, ince bağırsağın emilim ve koruma gücünün değerlendirilmesidir. İnce bağırsak sindirim işlevine yoğun bir şekilde katkıda bulunurken, aynı zamanda vücudun bağışıklık sisteminde bakteri, gıda antijenleri ve makromolekül gibi dış etkenlere karşı koruma (bariyer) gücünü oluşturmaktadır. Bağırsakta emilimin bozulduğu ve bağırsak geçirgenliğinin arttığı durumlar, bağırsaktan kaçak veya sızıntı (‘’leaky gut’’) olarak adlandırılır. Bu tür bir durumda, vücuda giren yabancı ve zararlı (toksik) maddeler artar ve böylelikle karaciğerin bu zararlı maddeleri vücuttan arındırma görevi zayıflayabilir. Bağırsaktan kaçak veya sızıntı (‘’leaky gut’’): gıda alerjisi, iltihabi eklem ve damar hastalıkları (ankilozan spondilit, romatoid artrit, vaskülit), bazı kronik deri hastalıkları ve iltihabi bağırsak hastalığı (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...eratif-kolit-vb.html) gibi durumların varlığında görülebilir. Bu tür sorunların takip ve tedavisi Gastroenteroloji (İç Hastalıkları) Uzmanları tarafından gerçekleştirilir.

Kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html) tetkiki ise çok farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html), parmak kalınlığında ışıklı ve kıvrılabilen bir hortum şeklinde bir cihaz ile (endoskop), makattan (anüs) girilerek, kalın bağırsağınızın tamamının monitörde incelenmesi işlemidir. Kolonoskopi: bağırsak poliplerinin (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...irsak-polipleri.html) henüz bağırsak kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-kanseri.html), veya rektum kanserine (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/rektum-kanseri.html) dönüşmeden alınabilmesine, bağırsak kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-kanseri.html), rektum kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/rektum-kanseri.html), iltihabi bağırsak hastalıkları (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...eratif-kolit-vb.html), bağırsak anjiodisplazisi (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...a-anjiodisplazi.html), AV malformasyon, iskemik kolit vb. damar sorunlarının, bağırsak divertikülü (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...kuler-hastaligi.html), bağırsak lipomları, bağırsak lenfoması, karsinoid tümör, gastrointestinal stromal tümör gibi durumların tanısında çok yararlıdır. Alt sindirim sistemi kanamalarında (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...makattan-kanama.html) kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html) ile iğne ile ilaç verilebilir (sklteroterapi), elektrik akımı (koter), yada lazer ile yakılabilir veya endoskopik klip yerleştirilebilir. Kısmi olarak bağırsak tıkanıklığına (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ak-dugumlenmesi.html) yol açan bağırsak kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-kanseri.html) olgularında geçici (plastik) veya kalıcı (metal) şemsiye şeklinde bağırsak içinde açılan ve tekrar genişlemeyi sağlayan stent yerleştirilebilir. Ek olarak, bağırsak içine kaçan çeşitli yabancı cisimler kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html) ile alınabilir.


Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji Merkezi
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 18/12/2015 21:45 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1