Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Radyoterapi sonrası bağırsak tıkanması
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Radyoterapi sonrası bağırsak tıkanması
#5765
Radyoterapi sonrası bağırsak tıkanması 7 Yıl, 10 Ay önce Karma: 0  
Merhaba hocam,
Annem (64 yaş) bundan 2,5 yıl kadar evvel endometrium ca sonrası radyoterapi almıştı. Sürekli karın ağrısı oluyordu ve sık sık dışkısından mukus geliyordu.. Bundan 1,5 ay kadar önce rahatsızlandı ve bağırsak tıkanması nedeniyle ameliyat oldu. Doktoru rektumun hemen üstünde oldukça sertleşmiş bir bölge olduğunu orayı alamadığını tümör olmasından şüphelendiğini söyledi. Kolostomi uygulanarak ameliyat sona erdirildi.20 gün civarı hastanede yattı. Akabinde iki kere kolonoskopi yapıldı. Tümör olmadığı radyoterapi nedeniyle bağırsakların yandığı söylendi. Fakat doktoru, yapılacak ikinci ameliyat öncesinde bir daha kolonoskopi yapılacağını ve tümör olmadığından iyice emin olacağını söyledi. İkinci ameliyatta sorunlu sert bölgeyi almayı ve bağırsakları birleştirmeyi deneyeceğini,sorunlu bölge alınamazsa stent yoluyla o bölge atlanarak birleştirme yapılacağı söylendi. Fakat bana kalırsa kolostomi uzun süre hatta 5 yıl kalsın dedi. Ayrıca sert bölgenin alınmadığı durumda stent olsa dahi ağrıların ve mukuslu,kanlı dışkılamaların devam edeceğini de ekledi. Böbreğe zarar vereceği düşüncesiyle de alamama ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.Annemde kusma,bulantı ve makattan mukus,plastik benzeri parçalar ve kanlı parçalar gelmeye devam ediyor.Halen de oldukça sıkıntılı ve günlük hayata katılabilmiş değil.
İkinci ameliyat Ağustos-Eylül gibi düşünülüyordu. Fakat tüm bunlardan sonra bizde ve özellikle hasta olan annemde uygulanan ameliyat ve tedavi ve hastalık hakkında hekimin bilgi ve yöntem sahibi olup olmadığı,tedaviyi başka yerde devam ettirip ettirmeme konusunda endişe oluştu.Zira açıklamalarından tam olarak ne yapacağını bilemediğini ve ikinci ameliyata çok gönüllü olmadığını düşünmeye başladık.Doktora ve hastaneye hastamızda güven problemi oluştuğunu,şimdilik dinleneceğini burada devam etmek istemediğini , devam etmek isterse dönüş yapacağımızı bildirip şu anda araştırma safhasına geçtik ve kafamız karışık,endişeliyiz,kaygılıyız. Bu nedenle orada bir daha tedaviye başlamayı düşünmüyoruz.
Kolostomiye gerek kalmadan ilk ameliyatla işin çözüleceğini dahi duyup,düşünmeye başladık.Ama artık bundan sonrasını düşünmek zorundayız.
Anlattığım süreç ve hastalık hakkındaki görüşlerinizi ve bundan sonrası için tavsiyelerinizi bildirirseniz sevinirim.
emirserhat (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 13/06/2016 11:47 tarafından emirserhat.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#5766
Cvp:Radyoterapi sonrası bağırsak tıkanması 7 Yıl, 10 Ay önce Karma: 7  
Öncelikle, annenize geçmiş olsun. Kendisinin rahim kanseri (endometrium ca.) nedeni ile geçmişte ışın tedavisi (radyoterapi) aldığını ve sonrasında karın ağrısı (www.taviloglu.com/genel-cerrahi/karin-agrisi.html) ve mukuslu dışkılama (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...mada-degisiklik.html) yakınmalarının oluştuğunu yazmışsınız. Ayrıca, yakın zaman önce, ışın tedavisi (radyoterapi) sonrasında geliştiği düşünülen bir bağırsak düğümlenmesi (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ak-dugumlenmesi.html) sorunu geliştiğini ve bu nedenle kendisine kolostomi (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/stoma.html) uygulandığını eklemiş ve kolostomi (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/stoma.html) kapatılması konusunda cerrahınızın açıklamaları için ikinci görüş isteğinizi yazmışsınız. Annenizin durumunda karar verilmesi hayli güç olduğu için bu takibin; Kadın Hastalıkları, Genel Cerrahi, Onkoloji, Radyoloji, Gastroenteroloji vb. birçok bölümün koordineli olarak çalıştığı Tıp Fakülteleri’nde yapılması yararlı olur. Bulunduğunuz ildeki veya yakın büyük bir ildeki bu tür bir Tıp Fakültesi’ne başvurmanız yararlı olacaktır. Acil şifa dileğimle.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji Merkezi
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 13/06/2016 14:41 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1