Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

total kolektomi
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: total kolektomi
#6157
total kolektomi 6 Yıl, 10 Ay önce Karma: 0  
Merhaba hocam 23 yasında erkek ülseratif kolit hastasıyım.1.amaliyatta kalın bagırsagımın neredeyse tamamı alındı sadece makata yakın çok az bir kısmı bırakıldı risk azaltılmak için. 2. ameliyatta j pouch yapıldı fakat gece sızıntılarım çok fazla olunca doktorum kalan kısımda hala hastalıgın devam ettigini ve makat dan dişkılamayı kapatıp ömür boyu torba yapılması gerektiğini söyledi. bir ameliyatla kalan kısmının alınıp tekrar j pouch yapılabılırmı hocam.

Şimdiden teşekkür ederim
ali24 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6158
Cvp:total kolektomi 6 Yıl, 10 Ay önce Karma: 7  
Evladım sana geçmiş olsun. Mesajından anlaşıldığı kadarı ile, ülseratif kolit (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/inflamatuar-bagirsak-hastaligi-crohn-ulseratif-kolit-vb.html) tanısı ile ‘’total abdominal kolektomi’’ veya ‘’subtotal kolektomi’’ ameliyatı geçirmişsin. Ameliyat sonrasındaki takiplerde sanırım geriye kalan rektum kısmında aktif ülseratif kolit (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/inflamatuar-bagirsak-hastaligi-crohn-ulseratif-kolit-vb.html) tutulumu rastlanıldığından sana bu defa total kolektomi ve J poş ameliyatı (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...eratif-kolit-vb.html) uygulanmış. Uygulanan poşta sanırım iltihap veya ‘’poşit’’ olarak adlandırdığımız sorun nedeni ile bu defa Miles ameliyatı önerilmiş ve sende kalıcı bağırsak torbası (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/stoma.html) istemediğini belirtip, ekibimizden farklı etdavi seçeneklerini öğrenmek istemişsin.

Ameliyat kararı alınan bir hastanın ve yakınlarının ameliyat öncesinde var olan soru ve çekincelerine, sadece ameliyatını gerçekleştirecek olan cerrah veya cerrahi ekip yanıt verebilir. Ameliyatların süreci ve sonuçları; hastanın mevcut durumuna, olası risk faktörlerine, seçilen cerrahi yönteme, tercih edilen anestezi yöntemine, uygulayan cerraha, uygulanan merkeze, kullanılan araç, gereç ve teknolojiye göre değişkenlikler gösterebilir. Cerrahlar ameliyat öncesinde hastalarını ve yakınlarını, ameliyat tekniklerin farklılıkları, avantaj ve dezavantajları ve olası komplikasyon oranları, ameliyatta kullanacakları özellikli cihaz ve malzemeler, ameliyatın sonuçları ve vücutta oluşturacağı değişiklikler, ameliyatı takiben gerekebilecek ek tedaviler, işe ve spora başlama süresi ve eğer varsa ameliyatsız tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirirler. Bu nedenlerle, farklı bir cerrahın görüş bildirmesi ve telkinlerde bulunması, durumu hasta ve yakınlarının zihninde karmaşık hale getirebilir. Lütfen sana ameliyat öneren cerraha başvur ve mevcut sorularınızı kendisine aktar. Senin durumun hayli komplike ve Gastroenteroloji ile Genel Cerrahi ekiplerinin ortaklaşa çalıştıkları Tıp Fakültesi ortamında ancak konsey kararı ile bu tür durumda tedavi seçeneği belirlenebilir. İkinci görüşü bir Tıp Fakültesi’ne başvurarak alabilirsin. Acil şifa dileğimle.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 19/06/2017 00:09 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1