Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Makat kaşıntısı ve tahrişi
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Makat kaşıntısı ve tahrişi
#6586
Makat kaşıntısı ve tahrişi 5 Yıl, 4 Ay önce Karma: 0  
Merhabalar,yaklaşık 1 aydır makatımda zaman zaman belirli bir aralıktan söz etmeksizin kaşıntı oluyordu.Özel bir hastanede genel cerrahi bölümüne gittim ve makatıma baktırdım.Makatımı yakan bir merhem gibi bir şey sürüp elliyle makatımı inceledikten ve cinsel ilişkide bulunup bulunmadığımı vs gibisinden sorular sorup makatımda tahriş olduğunu kafama takmamamı ve peçeteyi sadece kurulamak adına kullanmamı tavsiye verdi ve kaşıntı gidereci merhem ile 10 gün sonra tekrar kontrole çağırdı.Zaman zaman sıcak suya oturdum ve 10 gün sonra tekrar kontrole gittiğimde iyileşme gösterdiğini fakat hala makatımda kızarıklık olduğunu söyledi tekrardan kafama takmamamı ve 2 hafta sonra istersen tekrar gel dedi.Ve bunun üzerine yaklaşık 2 haftalık süre geçti makatımda içe doğru yara hissiyatı var herhangi bir dışkılamadan sonra ağrı,kan gelme gibi herhangi bir sıkıntım olmadı sadece kaşıntıdan kaynaklı bazen dayanamadığım için kaşıdığım sonrasında makatımı yıkayıp peçeteyi nem bırakmamak adına sürdüğümde çok çok az kan görüyorum bunun kaşımaktan kaynaklı olduğu bariz şekilde belli.

Not: Başka bir konudan kaynaklı 4-5 aydır psikolojik terapi alıyorum.Bunun gittiğim doktora söylemiştim o sebebten ötürü sürekli kafana takma kendiliğinden geçer demiş olabilir.Durumun psikolojik olup olmadığı hakkında şüphelerim var.


Sizce başka bir doktora gözükmem gerekli mi yoksa sıcak su oturma banyosu,peçeteyle tahrişe yol açmadan nemli bırakmamak,kaşımamak,kabız veya ishal olmamaya dikkat ederek bu konuda kendi kendime çözüme ulaşabilir miyim ? görüşlerinizi bekliyorum
yunusk (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 26/11/2018 18:33 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6587
Cvp:Makat kaşıntısı ve tahrişi 5 Yıl, 4 Ay önce Karma: 7  
Geçmiş olsun. Bir veya birden çok hekim muayenesi sonrasında, bazen tanı ve önerilen tedavi yöntemleri hakkında şüphede kalınabilir veya farklı hekim görüşü almak istenebilir. Bu tür bir durumda, farklı bir hekimin, bir tanı veya muayene bulgusundan yola çıkılarak, sanal ortamda görüş bildirilebilmesi maalesef uygun değildir ve sonuç alabilmek için, muayene olmak esastır. Yalnız kolorektal cerrahi ve proktoloji veya ‘’bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi’’ konusunda hizmet veren ve bu alandaki tüm ameliyatsız tedaviler ile ameliyatları gerçekleştiren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1