Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Tuvalet sorunları ile idrar yapamama hk.
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Tuvalet sorunları ile idrar yapamama hk.
#6764
Tuvalet sorunları ile idrar yapamama hk. 4 Yıl, 3 Ay önce Karma: 0  
1,5 yıl önce endoskopi, 3 ay önce kolonoskopi oldum (saat 12 yönünde kronik yırtık ve basur teşhisi var) bir gastroentroloji doktoruna ve bana IBS (Huzursuz Bağırsak Sendromu) teşhisi ile gıda diyeti ve takviye edici ilaçlar ile tedaviye başladı. Şu an itibari ile %95 oranında mide sorunlarım, %70 oranında dışkılama esnasında sorunlarım azaldı/gitti (kimi zaman ağrı, kimi zaman acı, kimi zaman yanma formunda). 10 gün önce sorunsuz bir 3 gün tuvalet ihtiyacımı giderdim. Ancak sonrasında hala diyet konusunda katı şekilde uygulamama rağmen dışkılama esnasında ve sonrasında genel makat bölgesi geniş bir etrafında ağrı, kimi saatler oturamamaya giden ağrılar var.
Ancak sorum şu olacak bu son bir hafta içerisinde veya daha önceki 3 ay öncesinde de kimi zaman idrar yapamama, yaparken sanki dışkı kaçırma hissiyatı, makat bölgesinde (veya hissettirdiği iç bölgelerde) ağrılardan ötürü idrar yapma güçlüğü oluşmakta. Acaba bu tür durumlarda idrarı yapamama, yada az yapma gibi sorunlar olası mıdır? İnatla hala gıda duyarlılıklarımın devam ettiğini düşünerek, bunun etkilerinin tuvalet sorunlarına neden olabileceğini öngörüyorum (belki de beklemeye gerek yoktur).

Not : İdrar esnasında herhangi bir yanma vb. bir farklılık olmayıp sadece başlarken durma sonrası rahatladıkça/unuttukça yapabilme durumu mevcut.

Teşekkürler, iyi çalışmalar…
theme (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6765
Cvp:Tuvalet sorunları ile idrar yapamama hk. 4 Yıl, 3 Ay önce Karma: 7  
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1