Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Makat sarkması ve kanama
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makat Sarkması
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Makat sarkması ve kanama
#5869
Makat sarkması ve kanama 7 Yıl, 7 Ay önce Karma: 0  
Sayın hocam merhaba. 72 yaşındayım yaklaşık 45 yıl önce hemoroit ameliyatı geçirdim. Makatımın çıkış yerini bir kısmında tırnak üstü kadar yumuşak bir yer oluştu. Bazı Doktorlar bunu kalın bağırsağın dışarıya dikilmiş olduğunu söylediler. Ancak yaşım ilerledikce bu doku gevşedi ve sarkma başladı. 4 yıl öncede kanamalar başladı. Bir hafta kadar kanama oluyor sonra kesiliyor ve 3 - 4 ay sonra tekrar kanama yapıyor. Geçen yıl sarkma için ....................................... araştırma hastanesine çekme ameliyatı geçirdim. Eskisi kadar olmasa da sarkma kesilmedi. Kolonoskopi sonucu Anal kanalda 1 adet üzeri fibrinle kaplı milimetrik pulsatil lezyon görüldü (anjiodisplazi) Yine anan kanalda yan yana 2 adet milimetrik ülsere lezyon görüldü. Biopsilerin patoloji raporunda aynen şunlar yazıyor.
KLİNİK BİLGİLER: Anal kanalda ülsere lezyon.
MAKROSKOPİK BULGULAR : En büyüğü 0,2 x 0,1 x 0,1 cm. ölçülerinde, üçü toplu iğne başı büyüklüğünde, kalan üçü ise toplu iğne ucu büyüklüğünde ve takipe kaybolabilecek nitelikte yedi adet mukozal doku parçası.
TANI: Ülseröz yangı ve ülser zemini granülasyon dokusu ( Endoskopik biopsi, kolon)
YORUM: Biopsi materyaline yapılan seri kesitlerde herhangi bir neoplastik sürec saptanmamıştır.

Sayın Hocam Muğlanın Ortaca ilçesinde yaşıyorum. Tıbbi imkanlar mali olanaklarım kısıklı. 15 gün kadar önce tekrar kanama başladı. Daha önce bir hafta on günde kesilen kanama devam ediyor. Ne yapacağımı bilemiyorum ....................................... krem kullanıyorum. Daha önce etki edip kanamayı bu kremin kestiğini sanıyordum. Ama sanırım etkisi yok. Kanama dışa çıktığımda sanki atar damar üzerinden fışkırıyor gibi geliyor. Normal zamanda Her gün dışarıya çıkıyordum kanama nedeniyle 2 günde bir çıkmaya başladım. Bu kanama nasıl durur hocam
hulki44 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 17/08/2016 21:15 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#5870
Cvp:Makat sarkması ve kanama 7 Yıl, 7 Ay önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun. Mesajınızda, uzun yıllar önce hemoroid ameliyatı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik.../hemoroid-basur.html) geçirdiğinizi ve dört yıl önce makattan kanama (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...makattan-kanama.html) yakınmanızın başladığını ve geçen yılda makat sarkması (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...-makat-sarkmasi.html) tanısı ile ameliyat geçirdiğinizi yazmışsınız. Devam eden yakınmalarınız nedeni ile kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html) tetkiki sonucunuzu yazmış ve ekibimizden öneri talebinde bulunmuşsunuz. Foruma üyelik aşamasında açıkça belirtildiği gibi, ekibimiz sanal ortamda ameliyat sonrası dönemdeki sorunlarla ve tetkik sonuçları ile ilgili yorum yapmamaktadır. Lütfen sizi ameliyat eden cerraha veya cerrahi ekibe başvurunuz ve sorularınızı onlara yöneltiniz. Ameliyatınızın gerçekleştirildiği Tıp Fakültesi ülkemizin gayet değerli sağlık kuruluşlarından birisi olduğu için sorununuza çözüm getireceklerine inanıyorum. Acil şifa dileğimle.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1