Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

sanal kolonoskopi
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Endoskopi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: sanal kolonoskopi
#628
sanal kolonoskopi 14 Yıl, 5 Ay önce Karma: 0  
Merhaba Hocam. 2 ay önce sorunlu bir hemoroid ameliyatı oldum. Ameliyattan bir hafta sonra kanamam oldu ve kanayan damarlar dikildi bir kısmıda koterle yakıldı. 50 gündür ciddi bir şikayetim olmadı. Ancak bir hafta önce tuvalet sonrası elime 3-4 damla taze kan geldi (gaita sertti ve yanma hissi oldu).Doktor 2 adet çatlak olduğunu söyledi, doxıum önerdi ve şu an kanamam da yok.
Ameliyatı gerçekleştiren doktorun görev yeri değişti ve ulaşamıyorum. kontrole gittiğim doktor ise içeride ne olduğunu anlamak için doğal olarak rektoskopi yapılmasını istedi. Ancak çatlaklara zarar verebilirmi diye çekiniyorum. Kanamam olduğu zaman verilen lavman dahi makatın dışını zedelemiş ve spongostan konulmuştu ve çok ağrılıydı. Acaba sanal kolonoskopi ile bakılabilir mi?
saygılar sunarım.
cenksen03 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 3
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#629
Cvp:sanal kolonoskopi 14 Yıl, 5 Ay önce Karma: 7  
Öncelikle size geçmiş olsun, epey sorunlu bir hemoroid ameliyatı geçirdiğiniz anlaşılıyor. Sizin durumunuzda kanama nedeni sıklıkla makata yakın olan toplar damarlara veya çatlaklara ait olur, bu sebeple sanal kolonoskopinin burada hiç yeri yoktur. Sanal kolonoskopi, genel tarama amaçlı kullanılabilir veya kolonoskopi korkusu olan hastalarda tercih edilebilir, sizin gibi makat çıkışına yakın bölümde bağırsak sorunu olan hastalarda bir yarar sağlamaz. Sizde yapılması gereken sigmoidoskopi, rektoskopi veya anoskopi adlı tetkiklerden birisidir. Bunlardan sigmoidoskopi kalın bağırsağın ortalama son bir metresi veya sol yarısını incelemeye yarayan bir endoskopi yöntemidir ve taze kırmızı renkli kanamaların nedenini aydınlatır. Rektoskopi, son 20-25 cm’lik bölümü incelemeye yarar ve hemoroid, çatlak, polip ve rektum tümörünü ayırt etmeye yarar. Anoskopi ise hemoroid ve çatlak ayırımında idealdir ve sadece makat ağzını incelemeye yarar. Şu anda siz ameliyat olalı 2 ay olmuş ve sizin ameliyat sonrası döneminiz biraz gürültülü geçtiği için yaralarınız muhtemelen daha yeni iyeleşiyordur, bu nedenle bu tetkiklerin 1 ay sonra, yani ameliyatınız 3 ayı doldurunca yapılması daha iyi olabilir.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.barsakcerrahisi.com
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 15/10/2009 15:41 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1