Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Hemoroid,makat çatlağı ameliyatı sonrasında ağrı
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 123
BAŞLIK: Hemoroid,makat çatlağı ameliyatı sonrasında ağrı
#2160
Hemoroid,makat çatlağı ameliyatı sonrasında ağrı 12 Yıl, 12 Ay önce Karma: 0  
32 yaşındayım. Mali müşavirlik yapıyorum. Evliyim, bir oğlum var. 2006 yılında anal fissür ve hemoroit teşhisiyle ........................... tarafından ........................... Hastanesinde ameliyat edildim. 45 gün istirahat ettikten sonra lazer operasyonu ile sağlığıma kavuştum. Aradan 2 yıl civarı geçtikten sonra yanma şikayetiyle tekrar kendisine başvurdum. Ameliyat sırasında kesilen tüylerin uzadığını, bunların rahatsız edebileceğini belirtti. Tüyleri herhangi bir tüy dökücüyle alırsam rahatsızlığın giderilebileceğini söyledi. Bunun haricinde herhangi bir sorun tespit edemedi. Söyleneni aynen uyguladım, ertesi gün şikayetimden kurtuldum. (Bu şikayetimden bağımsız olarak vücutta aşırı yağlanma şikayetiyle dermatologa başvurdum. Yağ salınımını azaltmak amacıyla 2 yıl süreyle ................... mg ................... adlı ilacı kullandım. Bu süre boyunca ayrıca vücut geliştirme sporuyla 2 yıl civarı fazla zorlanmadan ilgilendim.) Aradan geçen 1 sene sonunda tekrar rahatsızlık duyduğumu belirterek kendisine müracaat ettim. Herhangi bir sorun görülmedi. 1 hafta içinde rahatsızlık kendiliğinden geçti.

Kasım 2010 tarihi dolaylarında tekrar tüyleri almak istedim. Bundan önce hafif pişik oluşumu nedeniyle kullandığım bir pişik kremi yüzünden olacak ki ilk kullanımda tüyler tüy dökücü ile dökülmedi. Üzerinde yazan “24 saatte sadece 1 kez kullanılmalıdır” önerisini etki etmemiş olmalı düşüncesiyle önemsemedim. İkinci uygulamamdan sonra tüyler döküldü, lakin rahatsızlık hissi yerleşti. Bir hafta süreyle bir iyileşme sağlayamayınca doktoruma tekrar gittim. Kendisi kontrol etti ve bir sorun tespit edemedi. Tüy dökücü tahriş etmiş olabilir diyerek ........................... merhem ve ........................... krem verdi. Kremleri kullandım, fayda sağlayamadım. ................... adlı ilacı tavsiye etti, o da fayda sağlamadı. 1 ay sonra kendisine tekrar gittim. Yine kontrol etti, yine sorun tespit edemedi. İyi gelir düşüncesiyle kaplıcalara gittim, sıcak su rahatlatabilir dedim ancak durumu daha da kötüleştirdi.

Bir arkadaş tavsiyesi ile Bursa’da ........................... başvurdum. Kendisinin 4 saat süren muayenesi sonucunda bir sorun tespit edilememekle beraber, içerilerde olan küçük bir hemoroitin buna sebep olabileceğini söyledi. Kolonoskopi ve diğer filmlerde bir probleme rastlayamadı. Tatmin olamamış bir şekilde tekrar İzmir’e döndüm. Doktorumla durumu görüştükten sonra kendisi beni ................... Hastanesi Ağrı Polikliniğine yönlendirdi.

Bu poliklinikte Doktor ................... ile tanıştık. Sorunumu anlattım, muayene sonucu makat kaslarının bu probleme neden olabileceğini söyledi. Radyoterapi önerdi. Bu yöntemden önce uygulanabilecek ilaç tedavisi olabilir mi diye sorduğumda olumlu yaklaştı ve kas gevşetici ..................., ................... ve ................... ilaçlarını verdi. Ve makat bölgesine 2 iğne yaptı. İlk zamanlar kendimi iyi hissetmeme rağmen sorun yine başa döndü. Kendisinin yönlendirmesiyle size müracaat ettim.

Hissettiğim ağrının tüy dökücü kremin tahrişinden kaynaklandığını düşünmekteyim. Tuvalette herhangi bir acı, ağrı hissetmiyorum. Kan hiç olmadı. Ancak tuvaletten önce kendimi iyi hissetmeme rağmen, tuvaletten sonra hafif yanma, sızı, yara gibi tahriş hissine kapılıyorum. Rahatsızlık gece beni uyandıracak şiddette değil. Oturdukça artan bir ağrı. İlk zamanlar hemoroit simidine oturuyordum ancak bunun da faydasız olduğunu anladım. Hafif yanma ve rahatsızlık hissi 4 ay boyunca sürüyor. Ailemde böyle bir rahatsızlık yok, herhangi bir ilaca ve başka bir şeye karşı alerjim yok. Bu sorunu yaşarken herhangi bir psikolojik rahatsızlık yaşamadım. Uzun süre ayakta kaldığımda ayrıca makat bölgesinde ağrı hissediyorum. Yediğim herhangi bir şeyin buna sebep olabilir varsayımıyla yediklerime dikkat ettim ama nafile. Acı, şeker, tuz kullanmıyorum bile. Büyük abdeste her gün aynı saatte giriyorum. 10-15 dakika kalıyorum. Kabızlık ve ishal sorunum hiç yok desem yeridir. Dar pantolonlar giymiyorum, pamuklu iç çamaşır kullanırım. Tüylerin buna sebep olabileceği varsayımıyla bitkisel tüy dökücüler kullandım ancak artık onu da bıraktım. Hiçbir şey sürmüyorum o bölgeye. Sadece ………….. verdiği ........................... isimli kas gevşeticiyi kullanıyorum. İşe yaradığı konusunda ciddi endişelerim var. Elim kolum bağlı, çözüm aramaktayım.
evren (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 7
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 14/03/2016 21:51 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#2161
Cvp:Hemoroid,makat çatlağı ameliyatı sonrasında ağrı 12 Yıl, 12 Ay önce Karma: 1  
Size çok geçmiş olsun. Muhtemelen, proktalji veya makat ağrısı olarak adlandırdığımız bir sorununuz var. Özellikle, ameliyat sonrasında gelişen proktalji vakalarının çözümü kolay değildir ve aylar süren tedaviler (biofeedback) gerekir. Burada makatı sıkma gevşetme esasına dayanan Kegel egzersizleri (15 defadan günde 5 kez = toplam 75 defa), banyonun kenarı veya tenis topu üzerine oturma vb. önlemler vardır. www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makatta-agri.html linkinde bu durumlar özetlenmiştir. İzmir’de bu sorununuza ancak iki Tıp Fakültesindeki Genel Cerrahi Anabilim Dalı içinde yer alan, kolorektal cerrahi bölümünde yanıt bulabilirsiniz. Benim muayene etmem size bir artı sağlamaz, zira belirttiğim gibi, bu gayet uzun soluklu bir tedavidir.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı

(0530) 326 0696
www.taviloglu.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.hemoroidnedir.tv
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#2162
Cvp:Hemoroid,makat çatlağı ameliyatı sonrasında ağrı 12 Yıl, 12 Ay önce Karma: 0  
Teşekkür ederim Korhan Bey, önerilerinizi ciddiye alacağım.

Anal Kriptit'e benzer şeyler yaşıyorum. Bu konuyu araştırdım. Yalnızca sizin konunuz ve sizden alıntı yapanlar çıkıyor karşıma. Sanırım sizden başka hiçbir cerrahın haberi yok henüz bu durumdan. Ya da çok sık yaşanan bir hadise değil. Bu konuda sadece sizden bilgi almak bile ne kadar çok vakayla karşılaştığınızı kanıtlamaya yetiyor.

Saygılar..
evren (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 7
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#2163
Cvp:Hemoroid,makat çatlağı ameliyatı sonrasında ağrı 12 Yıl, 12 Ay önce Karma: 1  
Haklısınız anal kriptit az bilinen bir durumdur, ancak tüm proktolog veya kolorektal cerrahlar bunu bilirler. Bu konuda Pubmed adını verdiğimiz Amerikan Ulusal Tıp Kütüphanesi’nde bile www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=anal%20cryptitis linkine baktığınızda sadece 20 adet yayın olduğunu görebilirsiniz. Sık rastlanılan hastalıklarda ise aynı sitede binlerce yayın bulunabilir. Benim web sitemde bahsettiğiniz gibi www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/anal-kriptit.html linkinde bu konu ele alınmıştır. en.diagnosispro.com/disease_information-...cryptitis/10514.html
www.proctocure.com/cryptitis_papilities.htm
search.medscape.com/reference-search?new...;queryText=cryptitis 20 gün önce bir doktor, hemoroid nedeniyle biri İstanbul dışında ve biri İstanbul’da olmak üzere, iki ameliyat peş peşe geçirmiş ve ben kendisine anal kriptit tanısı koymuştum. Ameliyatı yapan cerrahlardan birisi maalesef, ‘bu tür bir tanı olmaz’ şeklinde yaklaşmıştı, ancak, bu tabiiki benim mucidi olduğum bir durum değil, yukarıda da belirttiğim gibi, konu ile ilgili cerrahlar bu sorunu bilir ve uygun şekilde tedavi ederler. Acil şifa dileğiyle.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı

(0530) 326 0696
www.taviloglu.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.hemoroidnedir.tv
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#2173
Cvp:Hemoroid,makat çatlağı ameliyatı sonrasında ağrı 12 Yıl, 11 Ay önce Karma: 0  
Korhan Bey, tekrardan merhabalar.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki sorunumla ilgili internet ortamında ne kadar araştırma yaparsam yapayım hep elle tutulur bilgiler sitenizden çıkmakta. Bu anlamda ne kadar büyük bir bilgi kütüphanesi yarattığınızı bilerek gurur duyabilirsiniz.

Tarafımdaki gelişmelere gelince;

Boş boş durmayalım hastalığımızın üzerine gidelim dedik, bir doktora görünmeye daha karar verdik. Sonuç: 0 + 0 = 0

Aslında bana söylenen "sizde bir probleme rastlamadık" cümlesi kulağa hoş geliyor, lakin bünyem bunu kabüllenmiyor.

Ben yine de çareyi dönüp dolaşıp sizde arıyorum. Sorunum, tecrubelerinizden birinin altında gizli ancak onu oradan çıkartmakta size yardımcı olamadığımı düşünüyorum.

Belki problemimin ne olduğunu tam yansıtamamak şifamı geciktiriyor.

Elimdeki son veriler şöyle sıralanıyor:

Güne başladığımda, makat bölgesinde herhangi bir ağrı sızı yok. Yanma da yok.

Her zamanki sabah tuvaleti oluyor. (günde 1 kere, o da bu an)

Tuvalet esnasında yanma yok, batma yok, ıkınma yok, zorlanma, kan, gözyaşı hiçbiri yok.

Tuvaletten sonra, sabun, şampuan kullanmadan sadece suyla banyoda temizlik işlemi var. O bölgenin hastalık derecesindeki hijyenden uzak yine de temiz tutulması mantığıyla yapılan bir temizleme işlemi.

Son tespitlerime göre,

2006da olunan hemoroit ameliyatından sonra gittiğim bir doktora göre bu bölgede ufak bir sızdırma sözkonusu olabilirmiş. Gün içinde yaşanan bu sızdırma bu bölgede ve anüsde hijyen açısından ciddi anlamda sorun yaratmakta.

Ben buna son günlerde bu bölgede gazlı bez tutarak oluşabilecek mikrobik bir olayın önüne geçmeyi düşünüyorum. Normalde de terleyen bir insan olduğum için, ter ve akıntı durumu içinden çıkılmaz bir hale sürüklemesin diye..

Merak ettiğim.. Yaptığım şey doğru mu?
Bir diğeri önceden anlayamadığım bu durum anüste mikrobik bir faaliyet yaratmış olabilir mi?
Çünkü hissettiğim rahatsızlık, kas bölgesinde veya rektum kısmında değil. Araştıra araştıra rektumun anüsün ne olduğunu da öğrendik .

Hissedilen problem, ameliyattan sonra bırakılan ve bir başka doktora göre kısmen düzleşen deri parçalarının üzerinde.

Mikrobik bir durum hasılsa, bu hangi testlerle ve nasıl oraya çıkarılabilir? Deri üzerinde herhangi bir tahriş veya renk değişimi yok. Lakin oluşan durumun içerilere sızmış olabileceği gibi abuk subuk fikirlere dalıyorum.

Oturdukça ezilen anüs ve ağrı...

Galiba özet bu.

Çok uzun oldu, kusura bakmayın. Ama "derdin ne kardeş, anlat" deyince inanın yaşanılan tuhaf durumu anlatacak bir tanımlama bile yapamıyorum. Ağrı mı, yanma mı, batma mı, kas mı, duvar mı derken, hepsinden karışık oluveriyor

Vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.
evren (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 7
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#2174
Cvp:Hemoroid,makat çatlağı ameliyatı sonrasında ağrı 12 Yıl, 11 Ay önce Karma: 1  
Makat ağrınız olduğunu anladım, ancak sızıntı ile neyi kast ettiğinizi anlayamadım, sizin makattan bir akıntınız mı var?

Saygılarımla,


Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 08/04/2011 23:42 tarafından .
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 123