Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Karin agrisi ve devamli gaz sorunu
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Karin agrisi ve devamli gaz sorunu
#2014
Karin agrisi ve devamli gaz sorunu 13 Yıl, 2 Ay önce Karma: 0  
Korhan bey merhaba,

su an da size büyüyk caresizlk icinde yaziyorum.
Oglum( su an da 3 yasinda), dogdugundan beri karin agrisi ve gaz sancisi cekiyor. bagirsakta gaz bitmiyor gibi. cocuk zor zahmet gazi cikartiyor, kisa süre sonra ( 5 dakika diyelim) sorun yeniden basliyor. oglumun yasam kalitesini bu sorun her sekilde etkiliyor. uyku uyuyamiyor: (bazen sabah 4.30 kadar ayakta kaldigi oluyor)uuyumak icin gözünü yumuyor, sanci uykudan hoplatiyor ve oglum yine meshur kosmalarina, ziplamalarina basliyor. gaz cikinca biraz rahatliyor, tekrar uyumayi deniyor ama nafile. cünkü yeniden sanci, yeniden gaz ve bu ta ki cocuk uykuya yenik düsene kadar devam ediyor.sabah uyanmasiyla gece yatana kadar cocugu huzursuz ediyor. cocuk hep kosmakta ve ziplamakta:( daha az sancili anlarinda az biraz dinlenebiliyor. su an´a kadar yapilanlar ve gözlenenler:

1- fructoz ve lactoz testi uyguladim. yaklasik 1 hafta. yani bu maddeyi icermeyen yemekler verdim. hic ama hic azalma olmadi belirtilerde. biraz azalma olsaydi, testi daha uzun süre deneyecektim. yasi daha kücük oldugu icin hastane testi uygulayamadi( üfleyemedi cocuk)
2- yemek yer yemez siddetli sancilar basliyor. yani sancinin siddeti artiyor.
3- bazen günde 3 kez, bazen her 3 günde bir kaka yapiyor. hala bezde ve cisinin geldigini hissetmiyor( bez acikken yaptiginda, kendisi de sasiriyor)
4- diskisi kimi zaman sert, kimi zaman yumusacik (ama ishal degil)
5- 2 gündür artik öglenleri de uyuyamaz oldu. eskiden sancinin siddeti aksama dogru artiyordu, simdi ise erken saatlerde basliyor.
6- sancilar cok siddetli oldugunda yemege saldiriyor yasina göre asiri yemek yiyor.
( yapisi zayif: boy.1.06cm, kilo 16)
7- siviyi süper tüketiyor.( günde rahat 2litre)
8- sulu yemek ve corba her gün tüketiyor.
9- asiri derecede salya akitiyor( disleri tamamlanali cok oldu)

bundan yaklasik 3 hafta önce hastaneye götürdüm cocugumu. 1 gün kaldik. netice sifir diyebiliriz.

basta doktorlar maalesef cok ciddiye almayip, psikolojiye atmaya calistilar. cocukta uyku sorunu vardir deyip, ya da benim egitimimle ilgilidir diye düsündüler. ara da gereksiz bir sürü psikolojik testler yaptilar.
1- kan testi= temiz
2- egg (türkcesi de ayni mi bilmiyorum: uzun süre uykusuz birakildiktan sonra cocuk, ilacla uyutulup, beyin dalgalar ölcüldü) temiz. ( hiperaktiflik vs de yok.
3- ultrason asiri gaz nedeniyle net sonuc veremedi. ama asiri derece de lenf bezlerinin oldugu(cocukta bulunmasi gerekenden daha cok), bu iltiaplar nerden geliyor dendi ama islem yapilmadi)
4- ter testi yapildi= temiz
5- diski kontröl= temiz
6- her türlü parazit= bulunamadi temiz

son olarak doktor cocugun bagirsaklarinin temizlenmesini önerdi. ogluma her gün ilac vermemi( ishal olana kadar) ve sonrada dozajini diskisina göre ayarlayarak 1 ay devam etmemi istedi. bagirsakta diski kalmistir ve bu gaz yapyiordur dedi. ama ben buna KESINLIKLE inanmiyorum!!!! cocuga ilaci verdigimden beri sikayetleri daha da artti. az dozajda dahi diskisi ta pacalarindan akti ( o kadar sivi) iki gündür vermiyorum ilaci:(

uyuyabilmesi icin melatonin yazdilar. 5mg vermemi istediler. ben 1mg veriyorum ve cocuk 5 dakkika icinde uyuyor.

bagirsakla ilgili yazabileceklerim bu kadar. ikinci konu ise:

omurilik kemiginden süphelendim hep. cocugun belini( karninin arkasini) ovdugum zaman gazi daha rahat cikartiyor)11 gün boyunca yalvardim baksinlar diye inatla bakmadilar. hastaneden cikarken kizdim ve 12. gün tekrar cagirdilar ve nihayetinde ultrason yapildi.
ultrason bu konuda net sonuc veremeyecegini bastan belirtilar amaaaaaa:

bel kemiginin olmasi gerektiginden cok daha asagida oldugu süphesi dogdu. ultrasonda ki görüntü bunu veriyordu. simdi emin olmak icin haftaya MRT (türkcesini maalesef yine bilmiyorum) yapilacak. ogluma narkoz verecekler mecburen, sakin durmasi gerektigi icin cekim esnasinda. doktor bel kemigi asagidaysa eger, bir cok seyi acikladigini söyledi. yani gaz sancisi, bagirsaktaki sorun, yerinde duramamasi vs gibi. onun disinda hic bir aciklama yapmadi. simdi MRT randevusunu bekliyorum. ama onlara hic güvenim kalmadi. MRT sonucundan sonra Istanbul´a gelmek, bir de orda baktirmak istiyorum. bu yazdiklarima istinaden( uzaktan tani olmaz biliyorum ama)ne gibi bir hastalik söz konusu olabilir?????lütfen bana yardimci olun Korhan bey. oglum yanimda aci cekiyor ve ben annesi olarak, elim kolum bagli seyrediyorum:(((( oglumun durumu gittikce kötüye gidiyor. onun disinda halsizlik gibi belirtiler yok. cok neseli bir cocuk ayrica. sancilardan dolayi aglamiyor da. sadece uykuda yakalarsa agliyor.

son olarak da:

psikolojik mi diye de cok düsündüm. babasiyla yaklasik 2 senedir ayriyiz. baba ogul birbirlerine asiri düskünler ama babasi oglunun cok sevmesine ragmen düzensiz görüyor. bu da oglumu mahvediyor.her kapi caldiginda 2 senedir baba diye kosuyor. psikolojik olsa, her gün olur mu bu agrilar????? istisnasiz her gün!!!

cevabinizi sabirsizlikla bekleyecegim Korhan bey.....


sevgi ve saygilarimla,

almanya´dan Özlem
erce (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#2016
Cvp:Karin agrisi ve devamli gaz sorunu 13 Yıl, 2 Ay önce Karma: 1  
Özlem hanım,

Almanya’da yavrunuzla ilgili yaşadığınız sıkıntıları çok iyi anlıyorum, hakikaten geçmiş olsun. Ben uzmanlık dalım gereği sadece 18 yaş üzerindeki hastalarla ilgileniyorum, bu nedenle size yardımcı olabilmem pek mümkün değil maalesef. Sizin başvuracağınız hekimin Çocuk Gastroenteroloji veya Çocuk Cerrahisi Uzmanı olması gerekir. İstanbul’daki tüm Tıp Fakültelerinde bu uzmanlık dalları mevcuttur.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı

www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.robotcerrahisi.com
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#2018
Cvp:Karin agrisi ve devamli gaz sorunu 13 Yıl, 2 Ay önce Karma: 0  
Korhan bey,

hizli yanit icin cok tesekkür ederim. Insallah sizin kadar isinin ehli bir Cocuk Cerrahisi Uzmani bulabilirim.

Basarilarinizin devami diliyorum. Keske her doktor sizin kadar isini severek ve gereken özeni göstererek yapsa....

Sevgi ve saygilarimla,

Özlem
erce (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1