Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Dışkı üzerinde kan
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makattan Kanama hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Dışkı üzerinde kan
#6614
Dışkı üzerinde kan 5 Yıl, 3 Ay önce Karma: 0  
Hocam merhaba,

Benim problemim tuvalette dışkının üzerinde iğne ucu gibi kan damlası gördüm birkaç tane alt atltaydı.
Dışkının ucu sert idi ve o kısımda kan damlası gördüm. Yaparken ilk esnada biraz acı hissettim, sonrasında dışkı yumuşaktı ve daha sonra bir akıntı şeklinde bir kanama olmadı.
Forumda bazı üyelerin anlattığı gibi damla damla kanama veya dışkı üzerinde geniş hacimli bir kan değildi nokta şeklinde ve taze. Siyahlaşmış büyük bir kitle olarakta değildi.

5 yıl önce kadar yine böyle bir sorumun olmuş aynı tarif ettiğim gibi olmuştu ve hastaneye başvurup, kolonıskopi çektirip biyopsi yaptırmıştım. “Doktorum tavsiye etmediği halde”

Benzer bir sıkıntı yine yaşayınca tekrar kolonoskopi çektirmeme gerek var mı onu öğrenmek istedim sizden. Ayrıca 1,5 ay önce genel bir muayeneden geçtim, kansızlık anemi demir bağlama problemim yok bilgilendirmek istedim.

Saygılarımla,
s.boz (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 22/12/2018 20:17 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6615
Cvp:Dışkı üzerinde kan 5 Yıl, 3 Ay önce Karma: 7  
Geçmiş olsun. Dışkıda kan: makat çatlağı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lak-anal-fissur.html), hemoroid (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik.../hemoroid-basur.html), makat fistülü (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ve-makat-apsesi.html), bağırsak polipleri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...irsak-polipleri.html), bağırsak divertikülü (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...kuler-hastaligi.html), iltihabi bağırsak hastalığı (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...eratif-kolit-vb.html), bağırsak kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-kanseri.html), iskemik bağırsak hastalığı, yemek borusu varisleri, yemek borusu kanseri, mide ülseri kanaması, ince bağırsak tümörü, bağırsakta anjiodisplazi, Çölyak hastalığı vb. nedenlerle olabilir. Ayrıca; turp, şalgam, kavun, fasulye, lahana, karnabahar, brokoli, üzüm, enginar, domates, mantar, muz, kırmızı et, portakal, ıspanak, semizotu, somon balığı, sardalya, sülün gibi gıdalar dışkıya koyu veya kan rengi verebilir. Aynı şekilde; bazı ağrı kesici ilaçlar, potasyum içeren ilaçlar, demir hapları, bazı vitamin hapları, sukralfat, simetidin, kan sulandırıcı ilaçlar vb. dışkıda kan varmış gibi bir izlenim yaratabilir. Bu tür bir durumda sıklıkla, dışkıda kan tetkiki (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/diskida-kan.html), gastroskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/gastroskopi.html), kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html), kapsül endoskopisi (www.taviloglu.com/endoskopi/kapsul-endoskopisi.html) vb. tetkikler gerekebilir. Bu sorun için, bir İç Hastalıkları (Gastroenteroloji) Uzmanı’na başvurmanız yararlı olur.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 22/12/2018 20:17 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1