Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Dışkılama sonrası karın ağrısı
(2 inceleyen) (2) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Dışkılama sonrası karın ağrısı
#5992
Dışkılama sonrası karın ağrısı 7 Yıl, 3 Ay önce Karma: 0  
Sevgili Korhan Hocam,
Başka şehirde olduğum için size gelemiyorum ancak bu sorunum hakkında sizden bilgi rica ediyorum.

Dışkılamam gayet normal, hergün çıkıyorum ancak dışkıladıktan sonra karnımın sol alt-yan kısmında inanılmaz bıçak saplanması şeklinde ağrılar oluyor ve gün boyu ağrı tam orada devam ediyor, gecede ağrıyor sadece ağrı düzeyi azalıyor. Aynı zamanda hemoroid olup olmadığı belli olmayan bir rahatsızlığım var, makatımda bezelyeden daha küçük bir meme mevcut ancak neredeyse 2 yıl olacak orada duruyor ve ne kanama oluyor nede başka bir şikayet.

Ağrının olduğu yer ile makat alakasız yerler, ağrı karnımın sol alt yan tarafında oluşuyor dışkılama sonrası. İçerde bulunan hemoroid böye bir ağrıya sebep olabilirmi ? Hemoroid olsa 2 yıldır o meme büyümezmiydi kanamazmıydı ? Ayrıca bu dışkılama sonrası ağrı tüm enerjimi alıyor tüm gün halsizleşiyorum.

Şunu fark ettim, makat bölgesine ve içeriye doğru güzelce sarı kantoron bitkili krem sürdüğümde ağrı neredeyse tamamen geçiyor. Bu sorun ozaman hemoroid veya makatta bulunan bir sorunla ilgili olabilir mi ? Yani ağrının yeri alakasız olduğu için ilişkilendiremiyorum makat sorunları ile. Zamanında birçok kan testi, BT çekimleri yapıldı bir sıkıntı görülmedi. Tek yapılmayan kolonoskopi kaldı onuda ben yaptıramam gerçekten çünkü aynı zamanda panik bozukluğu olan bir insanım.

Kolonoskopi yapılmadan da en azından rektal muayene veya hafif kontrol ile teşhis edilebilirmi ?

Ekstra olarak bundan 3 ay önce dışkımda makarnaya benzeyen, tenyaya benzer görünümde lastik gibi bir şeyler gördüm hatta dışkılama sonrası kendisi çıktı dışarı parça şeklindeydi tüm değildi, rengi açık sarıdan kahverengine çalan bir renkti. Bu bir kaç defa meydana geldi, dışkı testinde gizli kan veya yumurtalar tespit edilmedi.
cemozu (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 22/12/2016 15:06 tarafından cemozu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#5993
Cvp:Dışkılama sonrası karın ağrısı 7 Yıl, 3 Ay önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun. Daha önce benzer bir sorunuzu (www.taviloglu.com/forum/index.php?option...catid=14&id=5725) yanıtlamıştık. Bu mesajınızdan anlaşıldığı kadarı ile, makatta meme ve dışkılama sonrasında karnın sol alt kısmında ağrı yakınmanız var. Dışkılama sonrasında hissettiğiniz karın ağrısı, dışkının veya gazın tam olarak boşaltılamaması: çeşitli makat sorunları, iltihabi bağırsak hastalığı (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...eratif-kolit-vb.html), huzursuz bağırsak sendromu (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...girsak-sendromu.html), bağırsağın divertiküler hastalığı (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...kuler-hastaligi.html) vb. değişik nedenlerle olabilir. Makatta meme ise: basur (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik.../hemoroid-basur.html), makat çatlağı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lak-anal-fissur.html) , makat fistülü veya makat apsesi (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ve-makat-apsesi.html), kıl dönmesi (www.taviloglu.com/genel-cerrahi/kil-donm...pilonidal-sinus.html), bekçi veya nöbetçi memeler, makat kanseri (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makat-kanseri.html), rektum kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/rektum-kanseri.html), makatta Paget hastalığı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...paget-hastaligi.html), melanom, rektal polip (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...irsak-polipleri.html), makat siğili (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...sigili-kondilom.html), proktit (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/proktit.html), cinsel yolla bulaşan makat hastalıkları (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...at-hastaliklari.html), makat sarkması (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...-makat-sarkmasi.html), rektosel (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/rektosel.html), vb. nedenlerle olabilir. Yapılan tetkiklerde sorun saptanmadığını ve sanırım önerilen kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html) tetkini de sizin panik atak sorununuz nedeni ile istememeniz nedeni ile yapılamadığını yazmışsınız. Bu tür sorunların aydınlanmasında, kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html) tetkiki mutlak gereklidir. Bunun dışında, size sihirli bir formül üretilemez. Bu nedenle, tekrar cesaretinizi toplayarak doktorunuza başvurun.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 22/12/2016 15:18 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1