Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Sık oluşan dışkılama ihtiyacı
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Sık oluşan dışkılama ihtiyacı
#6251
Sık oluşan dışkılama ihtiyacı 6 Yıl, 5 Ay önce Karma: 0  
BELİRTİLER
- Sürekli oluşan dışkılama hissi
(Sadece hissiyat olarak oluşmuyor. Çıkılan her tuvalette boşaltım gerçekleşiyor. Öyle ki kimi zaman yenilen bir ya da birkaç lokma şey dahi tuvalete yöneltiyor)

- Yoğun olarak ayaklar ve kulaklarda olmak üzere vücut genelinde sıklıkla meydana gelen üşüme, Karın ya da sırt bölgesinin açık kalıp örtünmemesi durumunda önce üşümenin bir zaman sonra ise tuvaletin gelmesi
(Özellikle soğuk havalarda gece yatarken atlet, tişört gibi giysilerin eşofman altı içerisine sokulmaması ya da gece açılması halinde boy gösteren ishal)

- Ağızda oluşan aşırı tükürük salınımı
(Konuşmada bozukluğa neden olabiliyor, geçmişte rahatlıkla telaffuz edilebilen kelimelerde artık zorlanmalar oluşuyor)

- Her zaman olmasa bile çoğunlukla dışkının ishal şeklinde oluşması

- Yenilen yeşil sebzelerin (özellikle marul) ya da mısır tanelerinin dışkıda öğütülmeden yer bulması

- Uyku düzeni bozukluğu, aşırı yorgunluk ve halsizlik hissi, uyanmada zorlanma, uykunun alınmasına rağmen yataktan çıkamama

- Aşırı kilo kaybı ve zayıflık
(BOY: 1.85, KİLO: 60)

- Son zamanlarda boy gösteren dışkılamayı tam gerçekleştirememe hissiyatı

HASTALIĞA SEBEP OLABİLECEK NEDENLER
Üstte yazılı bütün belirtiler 8.sınıftan itibaren belirmeye başladı. Özellikle 8.sınıfta okul çıkışı ev yolunda meydana gelen ani ishaller hayatımı olumsuz etkilemişti. Ancak bütün bu belirtilerin doyum noktasına ulaştığı dönemin 9.sınıf sonları olduğuna inanıyorum.





Neden bu dönem olduğuna inanıyorum ?

- Bu dönemde sigara kullanmaya başladım. Bir zaman sonra yemekten sonra içilen sigaralar beni
tuvalete yöneltmeye başladı.

- Yine bu dönemde annem hayatını kaybetti ve onun vefatıyla birlikte bugüne kadar süren 4.5 yıllık süreçte ( Şuanda üniversite 2.sınıf öğrencisiyim) her gün dışarıdan paket servis aracılığıyla beslendim. Nadiren ev yemeği tükettim.

Ancak benimle aynı şekilde beslenen büyük kardeşimin kilo alması benim bu tezimi çürütüyor. En azından bu rahatsızlığın kaynağı olmasa bile büyük oranda etkisi olduğuna inanıyorum. Ki psikolojinin bağırsaklar üzerinde büyük etkilerinin olduğunu okumuştum.

Bütün bu rahatsızlıkların bana kattığı tek olumlu şey; zayıf ya da kilolu olan insanların ne hissettiğini anlayabilmem oldu. Eskiden zayıf birine “ne buluyorsan ye, kilo alırsın ; kilolu birine ise “ Önüne geleni yeme, zayıflarsın” diyen biriydim artık empatinin önemini büyük oranda kavramış bulunmaktayım. Olayın psikolojik boyutunun anlatılması gereken kişinin siz olmadığınızı biliyorum nitekim söyleyeceklerim çoğu hastanızdan duyduğunuz şeyler olacaktır. Lise 2.sınıftan itibaren başlayan kilo kaybından ötürü kısa kollu giyememe, soğuk havaları iple çekme, kimi zamansa yaz aylarında dışarı çıkamama hissiyatını çok net yaşadım ve yaşıyorum. Özellikle bu yaşlarda böyle bir sorunla karşılaşmanın sosyal anlamda insanı ne denli etkileyebileceği çok iyi kavradım. Ancak yumurta kapıya dayanmadan işe koyulmayan bir insan olduğumdan bugüne kadar bu rahatsızlığıma çözüm bulamadım. İki kez devlet hastanesi'ne randevu aldım birincisinde doktor izinde olduğundan ikincisinde ise hastalar düzensiz bir şekilde muayene alındığından bir türlü doktora görünme fırsatı bulamadım. Yeni edindiğim bilgiye göre bulunduğum şehirdeki hastanelerde artık gastroenterelog bulunmuyormuş. Bu da tedavi olma isteğimi olumsuz etkilemekte. Bundan sonraki planım şehir dışında bir doktora muayene olmak ve bir diyetisyen eşliğinde mümkün olan en kısa sürede ideal kiloma ulaşmak. Ancak bütün bunlardan önce online bir şekilde tecrübeli bir doktordan yani sizden bilgi almak istiyorum. Nedir, ne değildir, ne olacak soruları üzerine.

Vereceğiniz yanıt için şimdiden teşekkürler.
cagriguler (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 07/10/2017 14:56 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6253
Cvp:Sık oluşan dışkılama ihtiyacı 6 Yıl, 5 Ay önce Karma: 7  
Evladım sana geçmiş olsun. Mesajında sık dışkılama, aralıklı ishal, uyku sorunu, halsizlik, tükrükte artış, kilo alamama, vb. çeşitli yakınmaların mevcut. Sorunların için bir İç Hastalıkları Uzmanı ve diyetisyene başvurman uygun olur. Acil şifa dileğimle.

Sevgilerimle,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6267
Cvp:Sık oluşan dışkılama ihtiyacı 6 Yıl, 4 Ay önce Karma: 0  
Hocam iyi günler ben 18 yaşındayım 54 kiloyum (kilo problemim yok),
Uzun zamandır sayfanızı takip ediyorum öncelikle bize bu hizmeti sunduğunuz için teşekkürler. Hocam ben bir yıldır ibs hastasıyım ve başlarda psikoljik olarak gaz kaçırıyorum hissi yaşıyordum. Ses ya da koku hiç almadım psikolojij olarak hissediyordum. Ama gaz geldiğimi her hissettiğimde tutabiliyorum eğer kaçırma problemi olsaydı her geldiğinde tutamazdım değil mi? İbs stresle ilişkili demiştiniz, ben bu yıl üniversiteye başladım ve her şeyi unutup umursamayıp sıradan biri gibi olmak iatedim. Oldukça da hafifledi ibs. Hocam bugün ilk defa sabah iç çamaşırımda makat bölgesinde lekelenme gördüm sarı. Blogunuzda anal kirlenme olarak geçiyordu sanırım. Gaita kaçıdma mı oluyor bı? Ve ben araştırıp ciddiye aldıkça daha ağırlaşıyorum hocam, eğer sadece ibs yi hafifletmek için diyet yapsam yani gaz/gaita kaçırma konusunda bir şey yapmasam bu ilerler ve katı dışkı kaçırmaya başlar mıyım? Çünkü hocam ben ciddiye aldıkça ibs de ciddileşiyor..
her şey için şimdiden teşekkürler
zehraaa11 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6268
Cvp:Sık oluşan dışkılama ihtiyacı 6 Yıl, 4 Ay önce Karma: 7  
Evladım geçmiş olsun. Mesajında İBS (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...girsak-sendromu.html) sorunun olduğunu belirtmiş ve iç çamaşırında kirlenme fark ettiğini yazmışsın. Bahsini ettiğin sorun makat akıntısı olarak adlandırılır ve hemoroid (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik.../hemoroid-basur.html), makat sarkması (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...-makat-sarkmasi.html), makat çatlağı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lak-anal-fissur.html), makat fistülü (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makatta-fistul-ve-makat-apsesi.html), makat apsesi (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ve-makat-apsesi.html), kıl dönmesi (www.taviloglu.com/genel-cerrahi/kil-donm...pilonidal-sinus.html), bakteri veya parazit (kıl kurdu) enfeksiyonları, makat siğili (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...sigili-kondilom.html), cinsel temasla bulaşan hastalıklar (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...at-hastaliklari.html), proktit (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/proktit.html), dışkı kaçırma (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...e-diski-kacirma.html), soliter rektal ülser sendromu (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lser-sendromu-2.html), Paget hastalığı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...paget-hastaligi.html), makat kanseri (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makat-kanseri.html), rektum kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/rektum-kanseri.html), villöz adenom (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...irsak-polipleri.html), iltihabi bağırsak hastalığı (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...eratif-kolit-vb.html), makatta tüberküloz, rektosel (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/rektosel.html), vb. nedenlerle olabilir. Senin bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olman yararlı olur. Yalnız kolorektal cerrahi ve proktoloji veya bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) konusunda hizmet veren ve İBS için çeşitli tedaviler uygulamakta olan ekibimizden yardım almak istemen durumunda, randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsin.

Sevgilerimle,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 03/11/2017 14:33 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6269
Cvp:Sık oluşan dışkılama ihtiyacı 6 Yıl, 4 Ay önce Karma: 0  
Hocam teşekkürler, peki gaz kaçırma problemi olmadan dışkı kaçırma problemi olabilir mi? Yani ben gazım geldiğinde tutabiliyorum ama dışkı kaçırma ihtimalim var mı buna rağmen?
zehraaa11 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6270
Cvp:Sık oluşan dışkılama ihtiyacı 6 Yıl, 4 Ay önce Karma: 7  
Evladım, sorularından bu konuyu ciddi şekilde kafana taktığın anlaşılıyor. Sorunun net yanıtı şu: gaz kaçırma (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-inkontinensi-gaz-ve-diski-kacirma.html) sorunu, dışkı kaçırmanın ilk aşamasıdır. Dışkı kaçırma (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...e-diski-kacirma.html) sorunu olan hastaların tamamında, gaz kaçırma sorunu da eşlik eder. Bunu aşağıdaki sınıflamadan anlayabilmen mümkündür.

Browning ve Parks inkontinens sistemi

Kategori A: hem katı, hemde sıvı dışkıyı ve gazı tutar (normal kontinens)
Kategori B: katı dışkıyı tutar, sıvı dışkıyı genellikle tutar, gazı tutamaz
Kategori C: katı dışkıyı tutar, sıvı dışkıyı ve gazı tutamaz
Kategori D: katı dışkıyı tutamaz

Sana önerim, sanal dedektiflik yapmak yerine, bir hekime başvurmandır. Tekrar geçmiş olsun.

Sevgilerimle,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 03/11/2017 15:15 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1