Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

İBS ve sonuca varılamayan bağırsak tepkileri
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: İBS ve sonuca varılamayan bağırsak tepkileri
#6835
İBS ve sonuca varılamayan bağırsak tepkileri 3 Yıl, 8 Ay önce Karma: 0  
Hocam merhabalar ben 20 yaşında spor bilimlerinde üniversite öğrencisiyim

Son 3 senedir bağırsaklarımda bir sıkıntı var bu olaya lise sonda başladım bir anda ishal olmaya başladım ve günde 3 kere dışkılamaya gitmeye başladım makatta çatlak olduğu söylendi bu geçti ama bir müddet sonra tuvalet alışkanlığım ister istemez artmaya başladı çünkü:

Tam boşalamama hissi, yemek yedikten sonra tuvalet ihtiyacı, uyuyup uyanıyorum dışkılasam dahi öncesinde tekrar dışkılama ihtiyacı, yaz ayında taşa otursam ishal oluyorum akşamına hiç uyumasam yine aynı şekilde alkol falan alsam yine bozuluyor ve karın ağrısı oluşuyor, sol ve sağ karın altımda hep ağrı var dışkılama yaptıktan sonra bu ağrı keskinleşiyor şişkinlik ve gazım bitmek bilmiyor gaz çıkarmaya kalktığımda dışkılamam gerekiyor sıvı bir şekilde bir şeyler çıkıyor gaz çıkarınca, halsizlik, dikkat kaybı, göz kararması, yorgunluk, mide yanması , ekşimesi oluyor ve her zaman tetikliyor. İşe giremez bir yere gidemez oldum bu genç yaşımda hiçbir şey yapamıyorum hocam senelerdir doktor geziyorum son dönemlerde ise bağırsak hareketlenmem oluyor ama tamamen çıkarma işlemine geçeceğim ıkınsam dahi çıkmaz hale geldi birkaç parça çıkıyor ve saatlerce durmama sebep oluyor tuvalette ve tamamen yine çıkartamıyorum rahatlayamıyorum. Bazen makatta memeleri kendim içeri atıyorum bazen kendiliğinden giriyor ama ne yapsam çaresini bulamadım hocam daha birkaç şeyler daha oluyor tabi ki hepsini yazmayacağım ama çok değişik ilk defa gördüğüm ve doktorlara söylediğimde ilaçları verip bi kullan inşallah geçer diyenler var ne yapacağımı bilemez oldum.

Hocam izmirdeyim ben ve yanınıza gelmeyi düşünüyorum öğrenciyim ama biraz durumu halledip geleceğim ama ne yapacağımı bilemiyorum hayatım tamamen bunun üzerine hayatı 8 10 saat yaşıyorum işe giremiyorum arkadaşlarımla gezemiyorum sabahları bir iş yapamıyorum akşamları ise birazcık rahatlıyorum gezip dolaşamıyorum bu genç yaşımda ne yapacağımı bilemez hale geldim ailem hastalık hastası oldun tarzı şeyler diyor inandıramıyorum kafanda büyütüyorsun diyorlar nolur bunun çaresi nedir ne yapmam lazım bir fikir verin bana hocam.
FellainiAli (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 10/07/2020 14:18 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6836
Cvp:İBS ve sonuca varılamayan bağırsak tepkileri 3 Yıl, 8 Ay önce Karma: 7  
Geçmiş olsun evladım. İrritabıl veya huzursuz bağırsak sendromu yada kısaltılmış adı ile İBS, bağırsak alışkanlıklarında değişikliklerle seyreden bir sorundur. İBS hastalığı, toplumun ortalama % 15’inde görülmektedir. Bağırsakta kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html), sanal kolonoskopi, kapsül endoskopisi vb. tetkikler ile herhangi bir hastalık bulunmaması durumunda, hastanın yakınmalarına dayanarak konulan klinik bir tanıdır. İrritabıl (huzursuz) bağırsak sendromu belirtileri sinir sistemi ile bağırsak kasları veya beyin ile bağırsak arasındaki ileti kusuru veya uyumsuzluk sonucunda gelişir. İBS tedavisinde; probiyotikler, çeşitli ilaçlar, dışkı nakli, vb. kullanılmaktadır. İBS tedavisi için doğru yaklaşım, İstanbul’a kadar zahmet etmeden, İzmir’de Gastroenteroloji (İç Hastalıkları) ve Psikiyatri Uzmanları ile Diyetisyenlerin ortaklaşa çalıştıkları bir Tıp Fakültesi veya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurmaktır. Acil şifa dileğimle.

Sevgiler,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının
ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 10/07/2020 14:21 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1