Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

makata cisim sokma
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: makata cisim sokma
#2837
makata cisim sokma 12 Yıl önce Karma: 0  
merhaba hocam bi konuyu danışmak istedim 18 yaşında gencim 16 yaşımda sırf merakımdan makatıma az kalın bir cisim soktum makatımda açılan yara gibi bişey var derin yırtık sanırım anüste değil anüüsü kapatan deriden yapılmış bi kas var internetten araştırdığım bilgilere göre işte oyara hiç kapanmıyor rahatta oturamıyorum yürütmüyoda hep ayn karşısında bakıyorum psikolojimi bozuyor sizce deformasyonmu var tedavisi mümkünmü bilmiyorum gaz kaçağı gibi şikayetim yok utancımdan doktorada gidemiyorum bu konuda beni bilgiilendirirsniz sevinirim
fbli (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 05/03/2012 22:54 tarafından .
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#2851
Cvp:makata cisim sokma 12 Yıl önce Karma: 1  
Bir kadın veya erkeğin, cinsel tatmin yada erotik uyarı amacı ile çeşitli cisimleri makat yolu ile içeriye sokmalarına ‘anal mastürbasyon’ adı verilir. Makat kanalı sinirleri çok hassas olup, bu tür bir maddenin makat kanalına itilmesi yoğun bir şekilde hissedilir. Hastaların nerede ise tamamına yakını bu işlemi ‘merak için’ gerçekleştirdiğini beyan eder. Erkeklerde orgazm olurken prostat organı etrafındaki düz kaslar ve kadınlarda ise klitoris bölgesi etkili olur. Çocukluğunda altına kaçıran erkeklerin ileride ‘anal mastürbasyon’ konusuna eğilimli olduğu belirlenmiştir. Cam şişe, ilaç kutusu, deodorant, şampuan şişesi, çay bardağı, su bardağı, ampul, muz, havuç, salatalık, kabak, patlıcan, sosis, elma, soğan, şalgam, mum, balta sapı, vibratör, prostat masaj cihazı, bıçak, buz kıracağı, tornavida, diş fırçası, kaşık, spatül, tenis topu ve lavman gibi cisimlerin makat yolu ile cinsel tatmin amaçlı kullanıldığı görülmüştür. Cisimlerin makat kanalından yukarıya doğru itilmesi durumunda öncelikle elle, cerrahi bir alet yardımı ile veya endoskopi ile alınmaya çalışılır ve şayet başarılı olunamazsa cerrahi girişim gerekebilmektedir. Bağırsaktan kanama (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...makattan-kanama.html), makat çatlağı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lak-anal-fissur.html), bağırsakta delinme, bağırsak düğümlenmesi (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ak-dugumlenmesi.html) veya karın zarı iltihabı (peritonit) gibi komplikasyonlar gelişebilir. Bu tür bir sorunda bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmak yararlı olur.

Kaynaklar
1. Kasotakis G, Roediger L, Mittal S. Rectal foreign bodies: A case report and review of the literature. Int J Surg Case Rep. 2012; 3 (3): 111-115.
2. Yönem Ö, Ataseven H. Endoscopic removal of an iatrogenically induced rectal foreign body. Turk J Gastroenterol. 2011; 22 (2): 228-9.
3. Vercruyssen M, Simoens Ch, Nyst JF, et al. Management of rectal foreign bodies. Acta Gastroenterol Belg. 2010; 73 (2): 274-7.
4. Couch CH, Tan EGC, Watt AG: Rectal foreign bodies. Med J Aust 1986; 144: 512-515.
5. en.wikipedia.org/wiki/Anal_masturbation
6. www.well.com/~cynsa/newbutt.html
7. www.ncemi.org/cse/cse0612.htm

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

(0530) 326 06 96
www.taviloglu.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.kildonmesisikayeti.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.hemoroidnedir.tv
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
twitter.com/hemoroiduzmani
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 05/03/2012 23:20 tarafından .
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1