Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

selam
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Endoskopi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: selam
#1547
selam 14 Yıl, 2 Ay önce  
meraba dr bey ben bodrum devlet hastanesinde laboratuvar teknisyeni olarak çalışmaktayım 26.02.2010 tarihinde endoskopi yaptırdım.tanı olarak : HİATUS HERNİSİ,BULBİTİS teshisi konuldu.raporumda
ÖZAFAGUS: KÖ bileşke dişlerinden itibaren 40 cm gözlendi.KÖ bileşkenin yapısı ve özafagus mukozasının renk ve görünümü doğal idi.
MİDE: Kardiya fundus korpus antrum gözlendi.Retrofleksiyonda hiatal açıklık bulunduüu gözlendi.Gözlenen kısımlarda renk ve görünüm doğal idi.
DUODENUM: Bulbus forme,postbulber bölgede ödem hiperemi peteşiler mevcuttu. yazmaktadır.genel cerrahi dr u nexium ve antepsin ilaçları yazdı.hocam bu rapora göre ameliyat olmam gerekiyormu olursam eğer iyileşme sürem ne kadar sürmektedir mayıs ayında askere gideceğim için o tarihe göre ayarlamam gerekmekte.bazı formlarda ameliyatdan uzun süre sonrada katı beslenme yapılamadığı sürekli istifra edildiğini okudum bunun doğruluk payı varmıdır? gösterdiğiniz ilgiye şimdiden tesekkür eder saygılar sunarım.
koraykaya (Ziyaretçi)

Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1548
Size geçmiş olsun, yukarıda da... 14 Yıl, 2 Ay önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun, yukarıda da belirtildiği gibi, mide fıtığı veya reflü hastalığı nüfusun yaklaşık % 30-40’ında yakınında görülür. Yani pratik anlatımla, bu gerçek göz önüne alındığında, ülke erişkin nüfusunun tamamına endoskopi yapılacak olsa erişkin nüfusun üçte birine ameliyat yapmak gerekir. Ancak, pratikte gerçek tabiiki bu değildir ve bu oranda da mide fıtığı ameliyatı yapılmamaktadır. Buna karşın, mide fıtığı veya reflü hastalığında ameliyat; sürekli ilaç içmek zorunda kalan, ilacı kestiğinde şikayeti tekrarlayan, ilaca rağmen yemek borusundaki yaraları veya ülserleri geçmeyen ya da yemek borusundaki yaralar ilaç kesildikten hemen sonra tekrar açılan, yemek borusunda kanayan yaraları olan, yemek borusu yüzeyinde ileri safhada hücresel değişiklik gelişen kişilere ve özellikle de genç yaş grubundaki hastalara önerilir. Bence sizin öncelikle düzenli olarak ilaç kullanmanız ve yukarıda belirtildiği gibi yaşam şeklinizde değişiklikler yapmanız gerekir. Bu önlemler ve tedavilerden yanıt alınamazsa, ancak o takdirde mide fıtığı (reflü) ameliyatını size önermek uygun olur.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
www.fitikforumu.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.robotcerrahisi.com
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1